Elise 10 månader

Elise 6-12 mån

Elise har nu hunnit bli 10 månader gammal och här kommer en något försenad månadsuppdatering. Faktum är att jag inte ens skrivit något om hennes utveckling vid 9 månader, känns som ett andra barnet-syndrom? Med Nellie skrev jag långa, utförliga inlägg utifrån hennes perspektiv varje månad vilket är jättekul att ha kvar och se tillbaka på, men med Elise har det inte alls blivit lika noggrant. Så typiskt, haha.

Elise är nu iallafall lite drygt 10 månader och har precis börjat att gå, vilket mest troligt är det största som har hänt på hennes utvecklingskurva. Från att ha ställt sig upp mitt på golvet har hon nu börjat ta stapplande steg framåt och det ser verkligen så gulligt ut. Det roliga med henne är att hon aldrig har tagit hjälp utav varken möbler eller lära-gå-vagn för att liksom träna sin gåkapacitet först, utan hon har bara börjat traska på egen hand. En modig och målmedveten liten tjej. Storasyster var 11,5 månad när hon började gå själv utan hjälpmedel, men Elise var alltså nästan 2 månader yngre. Så häftigt att syskon utvecklas så olika tycker jag.

Till skillnad mot storasyster (som är och alltid varit en riktig fis i maten) älskar Elise att äta. Det spelar ingen roll vad man ger henne så stoppar hon det i munnen och mumsar glupskt i sig, så länge det är små mjuka bitar. Hon äter helst själv, men det går bra att bli matad så länge hon får plocka med eget också.

Hon sover fortfarande i egen säng i vårt rum mellan ca kl. 19-06/07, och numera en eller två gånger per dag beroende på hur lång den första napen blir.

Elise kan säga några ord och dessa är "titta", "där", "hej", "mamma" och "pappa".


En god och glad liten älskling ❤

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Så himla fina 🥰🌸nouw.com/emmaakarlegrund
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
Så fina bilder på en sådan fin tjej 😍nouw.com/angelicacarlsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@