Header

​Hej på er! Om ni har märkt att det finns en annan blogg här som har stulit precis alla mina inlägg kan ni vara lugna, det är jag själv. Jag blev väldigt trött på det här namnet och tyckte inte det sa så mycket. Så jag har flyttat över till Jul hos Josefine. I fortsättningen kommer jag alltså att blogga där men ville bara berätta för er så jag inte bara försvinner. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För några dagar sedan fick jag ett mail från Jotex om att de äntligen har startat julen, men lite besviken blev jag. De skrev att de skulle bli mycket nytt men jag känner igen väldigt mycket från förra året. Men trots det hittade jag lite fina kuddfodral ändå, kanske det blir så att jag klickar hem något därifrån ändå. Jag kommer hålla mig lite, och kolla vad andra har för utbud. 

Likes

Comments

För några dagar sedan dök det upp en annons på min Facebook från Linea hemma, de gjorde reklam för ett juligt bäddset för ynka 89 kronor. Jag läste kommentarerna och såg folk som var väldigt nöjda, men trots det tog det ett par dagar innan jag tog tag i det och klickade hem det. Jag har precis tagit ut det från tvättmaskin och torktumlare och det ser supermysigt ut för årets vintriga dagar. För att komma upp i giltigt ordervärde beställde jag även hem en filt, men den ska jag låta vara med i julklappsleken.

Likes

Comments

​Är det för tidigt för att lyssna på julmusik tycker ni? Det tycker inte jag i alla fall, för jag lyssnar året runt utan att skämmas. Jag delade ju med mig av den här spellistan även förra året men jag har faktiskt lagt till några nya låtar. Ny julmusik som är bra tycker jag är svår att hitta, men efter att ha blivit tipsad på andra julbloggar hittade jag ändå några godingar.

Likes

Comments

"BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.

Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framför allt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerleden har glöggen även en lätt rökighet.

Årets flaska kännetecknas av gröna nyanser; en påminnelse om skuggspelet i ett skogslandskap. I centrum finner vi typografi i guld likt en eld att samlas vid. Runtom dansar hjort, järv och björn."

Likes

Comments

Ja, enligt mig så är den här låten den värsta jullåten som finns i Sverige. Men jag har en hatkärlek till den, för spelas den inte på radion på julafton så känns det inte riktigt som jul. Vad är eran relation till den?

Likes

Comments

Om ni läste min blogg förra året la ni säkert märke till att jag inte hade något stopp när det gällde att köpa julfilmer, vågar inte ens tänka på hur mycket pengar jag la på det. I princip varje film som fanns på internet och som jag redan inte hade klickade jag hem. Men det var ändå en film som saknades i min samling och det var min favorit Christmas with the Kranks. Tyvärr fanns den bara som import och den tog slut hela tiden eftersom de bara tog in några få åt gången. Men nu blev jag rädd att den skulle försvinna helt både att beställa och att se online så jag klickade hem den trots avsaknad av svensk undertext, jag kan ju engelska så det är inga problem egentligen. När jag ändå höll på klickade jag även hem A merry christmas miracle.

Likes

Comments

99

Hörni, nu är det tvåsiffrigt! Det är endast 99 dagar kvar till julafton, och man märker verkligen hur tiden går undan. Jag har börjat skriva listor på det som ska handlas när det gäller pynt men också julklappar. Ni kanske minns min julkalender på youtube förra året? Den kommer såklart tillbaka i år! För tillfället sitter jag och lyssnar på julmusik samtidigt som jag letar inspiration på We heart it och Pinterest. Hur firar ni denna dag?

Likes

Comments

Julmat
Jansons, prinskorv och ägghalvor

Juldryck
Julmust, varm oboy och... julmust igen

Julmusik (engelska)
It's beginning to look a lot like christmas, Fairytale of New York och Do they know it's christmas

Julmusik (svenska)
Julen är här, Klockor ring för mig och Nu tändas tusen juleljus

Julfilmer
Christmas with the Kranks, Ensam hemma och Polarexpressen

Julgodis
Skumtomtar, knäck, snöbollar

Juldoft
Kanel, clementin och doften av julmat

Julpynt
Ljusslingor, ljusstakar och tomtar

Julkalender
Mysteriet på Greveholm, Ronny och Julia

Julmys
Julfilmer, julmusik, dekorera hemmet

// Listan hittade jag hos En fin jul.

Likes

Comments

Bamse och hans vänner har gjort extra fint runt sagogranen och Småköping glimmar i all sin glans. Storögda barn samlas kring julteatern, julkörens toner klingar och värmer även den mest frusne. Här fylls skogen av glada tomtar och busiga troll, men också dofterna från julmarknaden och ljudet av hästskjutsens bjällerklang. Här är julen varm, vänlig och vacker. Precis som julen ska vara.

Så skriver Kolmårdens djurpark om julmarknaden som för första gången ska hållas på parken. Det låter verkligen hur mysigt som helst, men jag är ju lite skeptisk till djurparker och att utnyttja djur för underhållning. Men jag bor ju faktiskt i Norrköping där parken ligger... Vid detta besök skulle man ju fokusera på jul och marknad, inte djuren. Jag är kluven som sagt och vet inte hur jag kommer göra. Men är det någon av er som är sugen på att åka är parken öppen fredag-söndag den 2-18 december, mer info finns på Kolmårdens hemsida.

Likes

Comments