Grönkålschips

Mina grönkålschips blev goda! 😍 De blev väldigt knapriga, kunde dock saltat lite mindre..

För att göra dessa smaskiga nyttigheter behöver du följande:

-Färsk grönkål
-olivolja
-salt

Sätt på ugnen på 125 grader, om du har varmluftsugn 110 grader. Skölj grönkålen och sortera bort de hårda stora stjälkarna samt dela kålen i mindre bitar. Fördela kålen på en plåt och häll rikligt men inte föör mycket olivolja över dem(det är oljan som är det onyttiga i dessa chipsen). Använd händerna och gör så att alla kålbitar får lika mycket olivolja på sig. Därefter häll salt över dem och sätt in dem i ugnen. Efter en timme i ugnen är de klara!

Idag åt jag dem framför en film men jag tycker att de passar bäst till en kväll när man sitter några vänner och umgås. Kanske till ett glas rött vin och även kanske en ny ingrediens på ostbrickan?

Puss xx

  • Nära Västra Trelleborg, Trelleborg

Gillar

Kommentarer