Back to school tips

(Bilderna ovan är tagna från Google)

Hej alla fina!
Och för vissa, välkomna tillbaka till skolan.

Jag tänkte ägna detta inlägg för just de som har börjat eller ska till skolan nu i höst. Därför tänkte jag dela med mig av lite tips för att klara av studierna bra samtidigt som man har ett socialt liv och att t.ex ha tid att träna.
Inför varje hösttermin tänkte jag alltid och säkert många andra "nu ska jag bruka riktigt allvar", "jag ska använda min kalender", "plugga asmycket". Dock blev det inte lika diciplinerat som jag tänkt mig. Det var inte förrän det sista året på gymnasiet jag skärpte mig på riktigt och då gick det väldigt väldigt bra! Kan ju inte påstå att jag varit odiciplinerad och ofokuserad på skolan innan, men jag gav inte 110%. Att bara lägga ner lite mer tanke på skolan gav mig bra betyg och ett gott samvete.

Tips:
1. Stukturera upp plugget. Om du har prov på fredagen och har 20 instuderingsfrågor, börja på södagen med 5 frågor, måndag 5, tisdag 5, onsdag 5 och på torsdag repeterar du. Det kommer göra att du lär dig mycket bättre och du faktiskt kommer komma ihåg faktan under en längre tid.
2. Skriv för hand. För att jag skulle lära mig bättre skrev jag ner all fakta jag skulle kunna inför ett prov. Om vi tar exemplet ovan så skrev jag alla svaren i ett anteckningsblock och på torsdagen hade jag ett eget prov på alla instuderingsfrågor.
3. Lyssna och anteckna på lektionerna. Det kommer det göra skillnad för ditt lärande om du lyssnar på lärarens genomgång och antecknar vad den säger.

4. Sov!! För att vara utvilad och kunna fokusera bättre. Hjärnan sorterar och lagrar alla intryck man får under dagen när vi sover. Alla onödiga intryck sorteras bort men de viktiga som t.ex vad du lärt dig i skolan eller det du precis pluggat på i 2 h kommer lagras, vilket gör att du kommer komma ihåg bättre. Om hjärnan inte får tillräckligt med tid att göra det kommer du inte heller komma ihåg det du lärt dig lika bra.

5. Ät bra och träna. För både ditt mående fysiskt och psykiskt är det bra att äta bra och träna. Inte dietmat, utan regält med bra mat. För att röra sig räcker en promenad långt och länge för att din hjärna ska få bra med syre, vilket leder till att du lär dig bättre.

Såklart så är det olika för olika personer. Men dessa är tipsen hjälpte mig!

Hoppas att detta kommer hjälpa någon! Puss xx

  • Nära Trelleborg

Gillar

Kommentarer

SportAttraction
SportAttraction,
Tusen tack för studietipsen!
nouw.com/sportattraction
josefinepettersson
josefinepettersson,
Inga problem! Hoppas du får nytta av dom 😄
nouw.com/josefinepettersson