10 saker man kan göra hemma

Eftersom jag la upp ett inlägg tidigare där jag skrev om att jag tycker folk ska ta eget ansvar och stanna hemma så gott det går, alltså inte gå ut för att det är roligt, tex gå ut o käka och gå till barer. Allt som man inte måste helt enkelt. Så tänkte jag nu skriva en lista med 10 saker man kan gör hemma.

Jag har nu suttit i karantän här hemma i 20 dagar. Det är absolut långtråkigt och jag är extremt uttråkad ibland, men det går. Och jag har hittat på en hel del för att roa mig!

1. Göra pussel, alltså helt ärligt detta är SVINKUL! Jag har hittat en nykärlek för pussel, såååå roligt. Min värdmamma älskar pussel så vi har en hel del här hemma, och jag och Abby har suttit tillsammans i timmar och försökt hitta rätt bitar. Nu har vi gjort alla pussel här hemma förutom ett som är på 1000 bitar, och jag är så taggad att börja på det haha.

2. Rita! Även detta har jag börjat älska så mycket här i karantänen. Eftersom jag är au pair så har barnen velat rita en hel del på dagarna och jag har verkligen börjat tycka det är så kul. Har till och med gjort en helt ny mapp i pinterest med idéer på nya teckningar.

3. Träna. Karantänen har verkligen fått mig att komma in i träningen vilket känns jättekul! Har ju känt mig lite halvsjuk, hade låg feber i typ en kväll för några dagar sen och har mått lite halvt om halv sen dess. Mår dock bättre idag men har därför inte tränat på några dagar. Men det är ett toppensätt att fördriva tid på, och lika bra att passa på nu när man ända inte har något annat för sig.

4. Kolla klart på serier du velat kolla på. Det tog mig en dag att kolla igenom hela dokumentären om Versace på Netflix! Som förövrigt var såå bra! Den heter ”the assassination of Gianni Versace” för er som vill kolla på den, rekommenderar starkt! Men denna tid är ju perfekt att kolla igenom serier och filmer ni länge velat sett men inte haft tid för. Jag och barnen kollade på alla Toy story filmer under veckan och också frozen filmerna! Kolla igenom alla Harry Potter filmer, binge watch friends eller kolla igenom alla High school musical igen.

5. Gå på promenader. Ta med hunden eller en familjemedlem för en promenad i skogen. Jättemysigt att promenera runt och bara njuta. Perfekt tid att göra just detta, som iallafall inte jag gör sådär jätteofta i mitt vardagliga liv.

6. Spa-dag hemma. Vilken tid är mer perfekt för att färga håret, eller färga och plocka ögonbrynen, färga fransarna och lägga ansiktsmask.

7. Snacka med vänner på FaceTime. Måste säga att FaceTime är ju det absolut finaste vi har. Ända sen jag flyttade hit till usa har jag börjat uppskatta FaceTime så mycket haha. Det känns ju verkligen som man hänger med varandra? Det är underbart. Har suttit i timmar och umgåtts med vänner via telefonen!

8. Baka. Jag bakade brownies med barnen förra veckan och dom vart faktiskt supergoda. Vi hade inte kakao och eftersom det inte är det smartaste att handla just nu om man verkligen inte behöver något så körde vi med choklad pulver (typ oboy) och det vart verkligen supergott! Ska absolut baka igen någon dag framöver. Det är också något jag typ aldrig gör annars.

9. Spela spel. Jag har köpt ett expansions paket på the Sims och igår fixade vi i ordning med vårt Wii som vi har här. Det är verkligen så roligt att spela spel haha. Fick sån nostalgi när vi fick i gång Wii haha, har inte spelat det sedan typ 2012. Köpte också Sims årstider, dom har massor med reor på the sims just nu under karantänen. Satt med Sims i flera timmar här om dagen haha och idag har vi endast spelat Wii hela dagen.

10. Det sista på min lilla lista är att spela sällskapsspel. Det är verkligen trevligt att spela spel tillsammans med familjen. Hemma i Sverige har vi typ inga spel så brukar inte spela så mycket, men här har dom flera hyllor fyllda med olika spel. Förra veckan spelade jag och Abby monopol i 3 timmar haha. Det är verkligen jätteroligt!

Alla bilder är tagna från Pinterest

Gillar

Kommentarer