vad ångrar/saknar du sen barnen föddes?

Igår påväg hem från dagens utflykt satt vi i bilen och barnen sov. Då frågade jag José vad ångrar du eller rättare sagt saknar från ditt "gamla" liv sen innan barnen kom? Ni kanske tycker att det är konstigt att jag ställer en sådan fråga bara sådär. Men jag läste ett inlägg precis innan där en familj hade haft det väldigt struligt sen start för det var en så stor omställning att få barn, från föräldrarnas sida. De var verkligen inte beredda på allt som kom med en ny familjemedlem. Allt från egentid till att kunna laga mat. Iallafall kort och gott vet säkert ni som följt mig ett tag att vi för det mesta fick höra skräckhistorier innan Dominic kom till världen. Så när han var hos oss kände man många gånger... oj, men ska det vara såhär "lätt" och sa oftast till sig själv men det där som vi hört kommer nog snart? Ja, det var många gånger jag nästan skämdes för att säga att han sov hela nätterna, inte åt under nätterna (oftast), gillade att sitta i vagnen, bilen osv för det var inte de vi fick höra från andra och man kände sig nästan konstig helt ärligt! Men efter några månader släppte det helt och frågade någon, svarade jag precis som läget var helt enkelt. Nu håller jag på att komma ifrån ämnet. Men vi har väl haft en lite lättare start enligt många i vår omgivning.

Men tillbaka till frågan så svarade José såhär;
Nej inget. Vi lever på med våra liv och det är inget jag ångrar/saknar. Självklart är det intensivt ibland men det är ju meningen med livet att få barn. De är det finaste som finns och man offrar allt för de.
Tillbaka till rubriken så behöver inte ditt liv ta slut när du får barn. För det har vi fått höra tusen gånger. Jag har HELT andra intressen nu än vad jag hade innan och vi ser till så att man kan leva. Vi involverar barnen i ALLT. Det har gjort barnen väldigt sociala och är positiva till allt vi gör. Vilket var precis som vi ville ha det. Vi begränsar inte våra liv utan vi lever på som "vanligt" och tar allt efter det. Självklart är barnen i fokus vad vi än gör men vi begränsar oss inte pga de. Sen kan man inte festa med barnen så ni inte tror att vi gör sånt, haha. Det var likaså en stor omställning för oss. Det är det största som kan hända i ens liv enligt mig men vi formade livet med tiden. Trots att vi hade en lätt start var det inte alltid lätt för oss ska jag säga. Så försök inte att få panik för att inte allt rullar på som vanligt sen start utan låt det ta tid.

Inlägget blev lite luddigt men jag hoppas att ni förstår mitt budskap. <3

Kärlek! /J

Gillar

Kommentarer

Instagram

Instagram

Instagram