Skärmtid & jag stöttar inte att det blivit en TREND!

Det finns några ämnen som förälder som det alltid är lite extra "hets" kring. Och det där med skärmtid är en utav ämnena! För att förtydliga detta innan vi går vidare ser jag inget rätt eller fel på detta, du gör det som passar för din familj. Men vi har det relativt begränsat men är inte super hårda. Eller jag vet inte om man ska kalla det begränsat men vi skulle aldrig låta Dominic sitta och kolla på Tv eller en skärm hela dagen. Nej, det där känns helt fel för oss. Jag skulle aldrig kunna låta barnen göra det och är inte uppvuxen framför en TV.

Sen har man fått höra att det är 2018 och att barnen sitter med sånt större delen av tiden är bara så utvecklingen har gåt och det där håller jag inte med helt enkelt. Barnen tittar inte på något i vagnen, bilen osv utan de har lärt sig att de ska kunna leka med annat eller ha det "tråkigt". Vi känner inte att våra barn behöver aktiveras hela tiden eller om de inte skulle äta en gång att man måste ta till med en film för att de ska äta. Men självklart gör vi alla olika och det är upp till var och en. Vi gjorde faktiskt så med Dominic när han var liten. Då fick han kolla på någon spansk barnvideo när de sjöng för då fick han höra mer spanska. Men vi märkte mer och mer att han väntade på att vi skulle sätta på det innan han började att äta och vissa gånger ville han inte äta förens vi satte på de spanska videorna. Så då slutade vi med det direkt och matstunden gick betydligt snabbare!

Sen håller jag med att det är lärorikt men barnen behöver inte sitta med det större delen av tiden för att det är 2018 utan alla gör precis som de vill. Och man är ingen dålig förälder som låter sitt barn kolla på skärmen men att göra det som en "trend" är jag inte med på.

För er som frågat så har vi Ingen bestämt tid som barnen ser på skärmen. En dag kanske det blir en barnfilm med pappa, eller när vi lekt en dag hos kusinerna kan det bli mys i soffan framför lite barnprogram en film eller likande. Är vi hemma sätter jag på barnkanalen på morgonen innan frukosten och vissa dagar ser vi på Bolibompa när vi hinner hem till det efter utelek. Så vi tar det väldigt som det kommer men vi har valt bort att titta på tv fler timmar per dag eftersom varken jag eller José är uppvuxna så. Vi är ute väldigt mycket med barnen och de är det som barnen älskar mest. Dominic hade kunnat bo utomhus om han fått välja! Såhär gör vi iallafall och det känns rätt. Vet ni vad, NI är grymma hur NI än gör för ni är den bästa för just era barn! Det finns inga rätt eller fel och man är inte mer än människa! Hur tänker/gör ni kring skärmtid?

Vi hade precis kommit in från utelek och barnen myste i deras myspöl med barnkanalen på.

Kärlek till er all fina! /J

Gillar

Kommentarer

marcusdotter
marcusdotter,
Vi tänker nog liknande er, barnkanalen på morgonen, sen frukost och lek/hjälpa till med hushållet innan fsk. På kvällen varvar vi ner med bolibompa eller böcker 😊
Vi "fuskar" dock vid andra tillfällen också. Då mina föräldrar bor i Växjö så får sonen se på ipaden halva vägen. Fem mils bilresa klarar han utan problem men därefter får vi ibland ta till skärmen. Dessutom har vi med den de få gångerna vi går ut med sonen på restaurang (som backup). Annars är jag restriktiv med skärm, tycker ni tänker förståndigt 🌸
nouw.com/marcusdotter
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
så klokt skrivet! försöker minimera tv-tittandet för både min och sonens skull. sitter hellre med honom på golvet o leker än o stirra på tvn/telefonen sen är det klart att vissa dagar så blir det mer skärmtid än andra men försöker överlag att hålla det till minimum så mkt som möjligt utan att förbjuda det. vi växte upp utan att titta på tv o mår bra så vrf skulle inte barnen göra det?
nouw.com/angelicacarlsson

Instagram

Instagram

Instagram