BVC, frågan som gjorde mig ställd & bråkar vi?

Gokväll alla fina! Idag har vi varit iväg hela dagen lång så det blev ett sent inlägg till er.

I förra veckan var vi iväg till BVC för att ha kontroll på Esmeralda och vi har inte varit där på ett bra tag! Vår barnmorska blev så glad över att se oss och gav barnen så mycket beröm. Hon blev helt till sig när hon hörde hur duktig Dominic var på att prata så det gjorde mig glad! Han är verkligen så duktig och talet växer hela tiden. Innan var det mycket spanska så det var svårare för andra att förstå honom men nu säger han på både spanska och svenska!

Allt såg okej ut men vår Bm kollade länge på hennes kurva. E hade gått ner i kurvan på längden men vikten följde den kurvan som var innan. Hon ligger under medel så hon är ingen speciellt stor bebis sa hon. Men så ställer hon frågan som gjorde mig lite ställd. Det kom liksom från ingen stans så jag kände mig nästan lite dum. Är det som de ska hemma? Är allt bra? Mitt svar blev ehhh... ja, för jag fick verkligen tänka efter men herregud vad frågade hon. Det är inga problem hos oss. Hon tänkte mer på att jag var där ensam med barnen eftersom vi ALLTID annars är där tillsammans. Jag skrattade lite och sa nej men José jobbar idag så han kunde inte komma. Vi har haft sån tur att vi båda kunnat gå på nästan alla kontroller osv med barnen. Vi båda tycker det är viktigt och kul om vi kan! Det var iallafall inga problem med kurvan eftersom många barn dippar i denna åldern för att de rör sig så mycket, vilket hon med gör. Bm sa att barnen ser så välmående ut och alltid är glada så hon var inte det minsta orolig. Precis så tänker vi med att sålänge barnen är glada, mår bra och äter är vi inte oroliga. Vi känner våra barn om det skulle vara något annorlunda. E försöker iallafall ju gå hela tiden och jag har själv aldrig mött en mer matglad unge. Hon äter hela tiden känns det som, haha.

Vår "lilla" tjej som känns SÅ stor väger 8kg och är 69cm lång. Hur långa är/mycket väger era barn?

För att tydliggöra så bråkar vi ytterst sällan eller är osams. Sen barnen kom har vi valt våra strider om ni förstår. Ingen av oss vill bråka och absolut inte framför barnen så därför gör vi inte det. Man tänker så annorlunda sen barnen kom, förr kunde man ”tjafsa” om det ena och det andra men nu vill man inte göra det. Det finns varken tid eller lust, misstolka mig inte nu men på den lediga tiden vill man inte lösa små tjafs. Vi är duktiga på att samtala om något händer och sen självklart blir det missförstånd ibland som man kan irritera sig på men de hör ju till vardagen. 

E somnade så fort jag satte henne i vagnen hemma. Hon fick vakna till i min famn innan kontrollen var dags.

Efter besöket lekte de lite i deras lekrum och åt.

Efter BVC gick vi vidare mot stan handlade kläder och blommor för midsommarkransarna.

Efter pappa Js jobb handlade vi och kom hem lagom till att barnen skulle sova. Dominic är så stolt över att få hjälpa oss i affären med att handla och betala, haha,

Min gladfis som är redo i sin pyjamas.

Godnatt, kärlek! /J

Gillar

Kommentarer

emmaforsblom
emmaforsblom,
Sååå fina dom är 😍 lowe vägde 6640 gram o var 65cm lång på 7 månaders kontrollen. ❤
nouw.com/emmaforsblom
evelinalautensack
evelinalautensack,
lilla tjejen 😍 våran vägde 6,6 och var 60cm lång när han var han 2mån. En riktig knubbis! haha
nouw.com/evelinalautensack
Daniella
,
Så fina barn ni har!
Min tjej vägde 7570g och var 64,5cm på sin 4 mån-kontroll 🙈 Mitt lilla knubbo ❤️
Josefine
,
lowe vägde 8kg och va 68cm när han va fem månader 😊
Kejtis,
vad fina killarna är i sina matchande kepsar! 😍 vi ska på 10-mån kontroll nästa vecka så vet inte vad min son ligger på nu. men vid senaste mätnigen (8-mån) var han 69 lång och vägde 7820 🤗
www.starkmamma.nu/blogg
Hannah
,
cleo 8 månader 11kg och 74 cm! men hon och en bebis till är störst i vår mammagrupp, där har vi en kille som är 68 cm och väger precis under 8 kg så det är verkligen såååå olika!

Instagram

Instagram

Instagram