Åldersskillnad mellan barnen, hormonell och rädd

Gokväll på er alla fina! Ikväll tänkte jag lyfta en fråga som jag fått in och varför är för att jag får liknande frågor rätt ofta!

Hur långt är det mellan dina två fina barn...? Jag har en son på 10,5 månader och jag fick idag reda på att jag är gravid igen... jag pendlar mellan att tycka att det är för lite tid imellan o att ja vill att min son ska få mer tid med bara mig... jag är nog väldigt hormonell också och rädd ifall jag ska klara två barn. Därför ja tänkte fråga dig hur långt e det mellan dina barn?💕 Kramis

Det är 17månader mellan mina barn. Vi fick reda på att vi väntade Esmeralda ungefär när Dominic var lika gammal som din son. Vi hade ganska nyligen då börjat prata om att vi ville ha syskon relativt tätt och skulle börja försöka att bli gravida. Men innan vi ens hade börjat försöka hade vi blivit gravida eller rättare sagt vi blev det direkt och det var ren tur. Jag trodde det skulle ta lång tid!
Det kan jag säga att vi eller jag med tyckte att det gjorde, för att när vi fick reda på det satt jag flera gånger och räknade ålderskillnaden, men herregud det är inte ens 2år! Medan José var mer att vi vill ha fler barn så avståndet spelar ingen större roll! Och vet du vad... Jag är SÅ glad att han var så positiv i det hela för det gjorde mig med så himla mycket mer positiv. Den rädslan du pratar om hade jag med men den försvann! Stundvis kunde jag tänka men vad håller vi på med, detta kommer bli för tajt och för mycket! Men herregud så fel jag hade. För oss har det verkligen varit en PERFEKT ålderskillnad. Båda är i helt olika stadier i utveckling och vad gör att det hade känts mer rätt med 2-3års skillnad emellan? Dominic är så oerhört duktig i sig så honom tvivlade jag inte på för fem öre utan kände mig relativt lugnt att han skulle bli storebror men det är mer som du skriver med tiden. Men jag kan säga att vi har löst det ända sen start. Det kommer du med att göra det är jag helt säker på men det kommer vara tufft, kräva endel uppoffringar troligtvis och vara tufft när de båda är såpass små men med tiden blir de allt mer "självständiga". Det kommer komma dagar då man kanske känner sig otillräcklig men man kan inget mer än att göra sitt bästa! Sen dör inte barnen av att vänta två minuter på ett blöjbyte innan man ska gå ut ex utan de lär sig SÅ mycket utav det med.

Vi har iallafall gjort Dominic delaktig i allt som har med lillasyster att göra sen hela graviditeten, födseln och likaså efteråt! Så han har anpassat sig och likaså har vi gjort! För oss var det lättare att gå från ett barn till två barn. Man har mer kött på benen om ni förstår vad jag menar. Man har lärt sig sina knep för att rodda ALLT och vara super snabb. Men för oss tog det några veckor att komma in i våra nya rutiner och våra nya liv. Sen är jag otroligt tacksam att barnen sovit nätterna igenom sen start, amningen fungerat och det har rullat på med hjälp utav vårt super team.

Iallafall om vi försöker knyta ihop säcken, gå efter din magkänsla men vill du ha fler barn så kör på skulle jag säga. För när är rätt tid, rätt ålder osv egentligen? Den där perfekta åldern som jag ofta får frågan om går inte att säga. Väntar man med tre års ålderskillnad kanske man får mer avundsjuka mellan det blivande syskonet eller så får man inte det. Det är en stor omställning att få en ny familjemedlem under vilket stadie man än är i livet. Jag hoppas att du fått svar på din fråga och följer ditt hjärta. Massor av kramar och lycka till! <3

Med Dominic i magen. <3
Så förväntansfulla på lillasyster i magen! <3
De har gjort allt sen start! <3

Gillar

Kommentarer

nordqvistmoa
nordqvistmoa,
vilket fint inlägg❤️
nouw.com/nordqvistmoa
juliabjorkdahl
juliabjorkdahl,
Så fint skrivet ❤️
nouw.com/juliabjorkdahl
saxelsson
saxelsson,
så fint och sant ♥️ jah både längtar och blir rädd ibland, så man kan aldrig föreställa sig innan hur det blir. alla åldrar har ju sina ”för och nackdelar” så se barn som en gåva.
nouw.com/saxelsson
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
så himla bra skrivet! 👏🏻😍
nouw.com/angelicacarlsson
josefineelind
josefineelind,
hade jag blivit gravid när Manfred var hela 10 månader (och inte 5 som han var) hade jag varit överlycklig och inte kallat det speciellt tätt! skönt att jag som har knappa 14 månader emellan har samma tankar och känslor som ni med liiite större mellanrum. det får mig att tänka att alla som ska få syskon känner lite likadant <3
nouw.com/josefineelind

Instagram

Instagram

Instagram