tredje advent, pepparkakshus & annat pyssel

DIY, utflykter, shopping

Det händer mycket fastän man inte får göra så mycket. Kanske är just det som gör att de händer mycket här hemma. Vi får mycket tid över i hemmet att pyssla med saker å ting. I fredags slutade jag tidigare så vi kunde åka och handla de typ sista julklapparna. Känns så skönt att de mesta börjar bli klart och nu är de bara de roligaste kvar! Inslagning.

Fredagkväll hade vi bestämt oss för utemat men eftersom vi kom iväg så tidigt till stan var ingen av oss hungrig när vi skulle åka hem, så vi svängde förbi ica och köpte med oss varsin köttbit till kvällen istället. Efter julklappshandeln hade jag massor med planer men de blev inte så mycket mer med det än att sitta i soffan och slappa. Njöt av utsikten av mitt pepparkakshus som äntligen är klart! De blev berguven från Fiskarhedenvillan i år. De har ju en tävling varje år som jag missat tidigare, men i år tänkte jag att det var dags att ta upp en gammal tradition med eget pepparkaksbygge, så berguven fick de bli.

I går fick man ju sota för den där slappkvällen i soffan däremot, så då blev de fart här hemma, jag vaknade tidigt och låg och drog mig ändå till nio, halv tio tiden.. Då orkade jag inte vänta längre så det blev till att gå upp och fixa frukost, visst är de mysigare att äta frukost kring jul?!

Efter frukost åkte vi till återvinningscentralen, bäddade rent & tvättade hemma, jag åkte till tippen med vår gamla altan - sista vändan, nu är de helt rent i trädgården! David åkte till jem&fix och köpte innerdörrar, och sen en tur till ica och köpte julmat så jag kunde göra ett litet julbord hemma till kvällen. Eftersom alla julbord är inställda i år så kändes de mysigt att göra något eget.

Invigning av skärmaskinen vi fick i julklapp förra året. Perfekt att skära skinka med! Slippa stå där med kniven och skära snett hela tiden. Sen blev det lussebulle med vaniljfyllning till efterrätt.

Samtidigt som jag jäste bullar så provade jag att vaxa lökar! De blev superfint och var jättekul och lätt att göra, men mer om det i ett annat inlägg. Nu är det sovdags här hemma.

Gillar

Kommentarer