Header

Men wow vad tiden går fort när man har roligt! Halva säsongen avklarad på vår första vinter här uppe i Jukkasjärvi på Icehotel och som det ser ut nu kommer det definitivt bli en andra också.

En liten mysig sammanfattning på mina senaste veckor kommer här:

Jag fick för första gången i mitt liv uppleva ett ljusare Jukkasjärvi.

Himlen under en klar dag här uppe är inte att leka med. Ett exempel på det har ni ovan. När solen var nära på att kika fram men inte riktigt redo ännu = ett vackert brinnande himmel.

Vi bestämde oss för att gå på soljakt en ledig dag. Upp på berget Puimonen. Inte hela vägen upp på toppen men till slut så hittade vi den. Efter en månad utan den var det underbart att se vår älskade sol igen.

Vi har gjort ett antal brasor och njutit av dess skönhet. Kan dock erkänna att jag ätit ett antal för många varmkorvar och marshmallows..

Nu visar den sig titt som tätt vårt runda,gula klot. Det är sjuka kontraster här uppe mellan vinter och sommar. I maj byts mörkret ut mot midnattssol vilket betyder sol dygnet runt! Jag kommer inte hinna uppleva det denna säsong men kanske nästa. Vem vet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan hejsan!

Vi har nu alltså gått in i den perioden på året här uppe då vi inte kommer se vår älskade sol under en månads tid. Då jag seriöst har världens mest känsliga kropp när det kommer till alltifrån mat och klimat så är jag aningens livrädd.. men vi får se hur det går. Möjligt att jag inte kommer känna skillnad och då är det ju dumt att ta ut förlusten i förskott. Haha

Denna lediga söndag började med en mysig fika med Alexis, Frida och Hanna. Eftermiddagen spenderades på ett par längskidor ute i spåret med Frida och Hanna. Förjävla jobbigt var det men 5km kunde jag i alla fall bocka av.

Det blir en tidig kväll för min del då vi imorgon går in på introduktionsvecka nr2. Ska bli himla spännande!

Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni?

Efter en intensiv introduktionsvecka nådde vi äntligen ledig helg. Jag och Frida (nyfunnen vän och kollega <3) bestämde oss för att göra det bästa av dagen och hakade på en skotertur.

Över det vita snöhavet tog vi oss fram på våra skotrar. Det är så vackert här. De snötäckta trädtopparna och den harmoniska tystnaden när du är mitt i ingenmansland. Det är speciellt och en upplevelse jag hoppas alla får vara med om minst en gång i livet.

På måndag fortsätter vi med introduktion och den 15e december kör vi igång på riktigt. Pirrigt..

Likes

Comments

Där satt vi. Runt elden på renskriv och med en skiva falukorv på grillpinnarna.

Imorgon börjar jag med min introduktion, äntligen!

Likes

Comments

Men hej på er! Första blogginlägget här uppifrån norr. Jag är exalterad, spänd och nervös men jag tror att detta kommer bli så bra. Jag börjar med introduktion på måndag och Alexis börjar redan imorgon. Med noll erfarenhet sedan tidigare om livet i kyla känner jag mig en aningen vilsen. Men det är därför jag är så glad över att vara här, för att lära.

Idag hade vi turen att få ta oss ut med snöskoter för första gången, guidade av vår kära vän Kristin. Jag är så glad över att ha henne här i några veckor innan hon drar vidare på hennes nästa äventyr. Vi hade inte kunnat fått en bättre start på vår vintersäsong för alltså wow. Ni ser ju..

Likes

Comments

Vilka underbara och fartfyllda dagar vi haft jag och Alexis. Tacksam för allt nytt jag fått se och tacksam för att han är min. Då vi hade turen att få låna Alexis kusins lägenhet under vår vistelse här i Paris så fick vi ett litet smakprov på hur det faktiskt är att bo här. Sån himla lyx!

Efter att förmodligen ha suttit på alla tunnelbanans olika linjer, turistat i massor och upplevt staden dag som natt känner jag mig överrumplad. Jag är ingen storstadstjej. För mig blir det för mycket ibland. För stressigt och för tröttsamt i längden. Kanske är det en vanesak?

Men en sak är säker, och det är att Paris är staden då det vackra aldrig tar slut.

Likes

Comments