Header

Go'kväll allihopa!
Life hade dem rea på Green & Blacks organic chocolate, eftersom bäst före datum närmade sig sitt slut nu i december. Har aldrig testat deras choklad eftersom jag tyckt den varit lite dyr men nu när den kostade 19:- istället för 45:- så passade jag på!

Så nu sitter jag framför datorn tillsammans med hemgjord quinoa sushi, choklad och filmen Ella enchanted.

Så det är så min kväll ser ut just nu, hoppas ni också har det mysigt & trevligt! Xx

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan!
Har som sagt denna helg försökt att inte göra så mycket. Men jag har inte bara legat i sängen hela dagen utan har bakat Peanut butter fudge och Peanut butter cups. De blev inte så jätte presentabla så tog ingen bild men ni får tro på mitt ord när jag säger att de blev jätte goda! Men jordnötssmör är ju i och för sig alltid gott (beroende hehehe!).

Var ute och gick i skogen också. Vi har en liten vik nere vid vårt hus och där brukar sångsvanar häcka innan de flyger vidare söderut, så försökte spana om jag kunde få se några. Jag lyckades se ca 14 stycken! De är så vackra och jag är så glad att jag kunde komma så nära utan att störa dem. Att få se vilda djur i sin naturliga miljö så fridfulla är miljontals gånger bättre än att betala för att se dem i inhängnad *host* fängelse *host* eller på en vägg som en slags "trofé". De hör hemma i naturen och där är de som mest fantastiska att få beskåda!

Slutligen för denna helg var att vi köpte hem en ny spegel till mitt rum. En 160cm lång med vit ram och jag är så nöjd för den passar in så perfekt! Har funderat på att möblera om men får vänta med det för drar till stan imorgon för skola och till helgen ska jag och min faster baka i bagarstugan inför första advent^^

20min promenad, nyduschad och tillbringar nu större delen av min tid att sitta framför den nya spegeln^^

Likes

Comments

Baobab Nice Cream:
5 frusna bananer
2 tsk Baobab pulver
Ev. 1,5 msk vatten för att hjälpa till att blanda

Topping:
1 persimon
Ca 1 msk blåbär
Några msk müsli

Likes

Comments

Ursäkta min frånvaro, har haft fullt fokus på att försöka spika kemi provet som vi nu då har haft denna fredag.

Pluggade flera timmar varje dag i över en vecka och höll på att gå in i väggen. Blev trött, stressad, drömde mardrömmar om atomer & elektroner och blev låg på livet helt enkelt. Till slut bröt jag ihop och började gråta mitt på torget i stan. Mamma fick lappa ihop mig undertiden som jag fick telefonen fixad hos Telia. (Ska fabriksåterställa den)

Jag tror jag satte för hög press på mig själv inför det här provet (+allt annat som varit inom skola och privatliv) och blev lite utav en perfektionist. Ibland kan det vara bra att vara perfektionist men inte i det här fallet!

Nu denna helg har jag inget som behöver fixas. Inga prov att plugga till, läxor som ska göras eller disk som ska diskas. Mamma & pappa ska dra ner till stan och arbeta vidare på köket i lägenheten. Själv ska jag bara slappna av och ta det lugnt. Kanske mysa framför TV:n med en bra film och något gott att äta?^^

  • 65 Readers

Likes

Comments

Sov till klockan 08:40 idag. Lite annorlunda eftersom jag alltid är uppe innan klockan 7, vare sig det är en måndag eller lördag, med eller utan väckarklocka. Men denna gång kom jag hem därvid 01:00 så det är ju inte så konstigt att jag sov lite längre.

Jag var ju som sagt till Luleå igår och såg Tolvskillingsoperan!
Det är en tolkning av Bertolt Brecht och dock ingen opera utan en musikal, även fast den heter Tolvskillingsoperan. Kort sagt så handlar denna musikal om skildring mellan klassklyftor & fattigdom, människans grundläggande drifter, önskningar och begär. De fattigas och oönskades kamp för överlevnad på gatan och drömmen om ett bättre liv.

Den var helt otrolig! Den var komisk, samtidigt som den var allvarlig. Välgjord scenografi och kostym och skådespelarna var så fantastiska på att sjunga och gjorde varje karaktär (de spelade fler än en var) helt unik i sitt slag!
Mest intressant tycker jag huvudkaraktären Mackie Kniven var. Han var ledare för en av tjuvorganisationerna, en förförisk kvinnotjusare och riktigt manipulativ. Det som gjorde att man blev så fäst vid denna farliga och elaka man var hur han fick en att känna sig så speciell och även hans röst. Den var så len och mjuk att man glömde bort hur hemsk han egentligen kunde vara och helt enkelt föll pladask för honom!

Jag tror att Tolvskillingsoperan går fler gånger och om den gör det, SE DEN! Xx

Vi fick en liten rundvandring på & bakom scenen, några timmar innan föreställningen skulle börja^^

{Från vänster - höger}
Dolly, Jenny, Lucy & Mackie Kniven

Likes

Comments

Go'morgon alla solstrålar! Solen lyser och fåglarna sjunger! Hahaha, nej jag bara skojar;) Det regnar...

Har sovit över hos Johanna under natten, eftersom jag var för lat för att fara hem. Såg film och åt en massa Tofuline glass fram till klockan 2 på natten. En riktig myskväll helt enkelt!^^

Ska snart bege mig in till centrum och upp till busstationen. Idag drar hela klassen till Luleå för att se på Tolvskillingsoperan! Ska äta på stan och bland annat även käka kladdkaka. Det är ju kladdkakans dag idag så självklart ska man ju äta kladdkaka!

Men kan berätta mer om operan imorgon för är inte hemma igen förrän klockan 00:00.
Så vi hörs imorgon istället! Xx

Likes

Comments

The Body Shop
tygpåse, 50:-
Hemp hand protector, 60:-
Coconut oil hair shine, 95:-
En tidigt köpt julklapp till pappa, 200:-

Unnade mig själv dessa när jag gick på stan efter skolan. Köpte även några mogna bananer på Ica, fast har bara tre av fem kvar nu^^

Likes

Comments

Tror denna dag kommer vara rätt så bra ändå. Börjar med sovmorgon fram till klockan 11 och slutar 12:05. Lägenheten är städad och vaknade med ofrissigt hår som hade ett fint självfall. Hur ofta händer det?? Kan faktiskt säga "I woke up like this!" Hahaha!

Annat idag så ska jag ändå försöka plugga på engelska läxan och lite mera NK eftersom vi har prov nästa fredag och det här med atomer och molekyler har jag aldrig lyckats förstå mig på. Längtar till nästa kapitel om evolutionsläran. Kanske hänger med enklare och tar igen engagemanget man förlorade på kemi-kapitalet. Xx

Likes

Comments

Fick ett sms igår kväll som sa att svenska lektionen blivit inställd och engelskan framflyttad. Så med andra ord, vi fick sovmorgon! Tycker det blev en ganska bra start på veckan efter lovet, inte sant?

Slutade därvid klockan ett och gick sen på stan med Johanna. Vi gick och köpte födelsedagspresenten som vi planerat i ett par månader nu, till vår vän som fyller 18 imorgon. Hoppas hon blir nöjd för vi har verkligen tänkt igenom noga och lagt ned mycket omsorg i det hela. ^^

Johanna drog sedan på träningen och själv fortsatte man gå omkring på stan. Hittar så mycket jag skulle vilja ha och ge till andra. Skulle själv väldigt gärna vilja ha The body shop's julkalender, är så kär i deras produkter och personalen här i Skellefteå är så trevliga!
Men man kan ju önska, det är ju snart jul;)

Hittade denna och har så lust att göra en egen anslagstavla, full med sånna här citat, teckningar, bilder på vännerna, minnen och mycket mer!

Likes

Comments