Saffransbiscotti

Jag hade egentligen inte tänkt att julbaka i år, men så såg jag receptet på dessa och bestämde mig snabbt för att göra det ändå. Men jag blev lite besviken ändå, ni ser ju färgen... De smakar lite saffran men de är ju inte ens lite gula att titta på. Kanske att man borde ta två paket saffran? Eller så stötte jag de för lite? Hur som helst, goda blev de i alla fall. Jag gör nog ett nytt försök nästa jul igen.

Ingredienser för 40 st

100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop en deg.
Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
Torka biscottin mitt i ugnen i cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Åh vad gott! 😊
nouw.com/elinm
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229