Kyckling i krämig citron, rosmarin och vitlökssås

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
2,5 dl grovhackade champinjoner
6 dl grädde
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk kycklingfond
2-3 tsk torkad rosmarin
6 hackade soltorkade tomater
skal och saft av 1 citron
2 dl svarta kalamataoliver
1 knippe persilja
2 dl riven parmesan

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
2. Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
3. Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp.
4. Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan innan servering.

  • Mat

Gillar

Kommentarer

mynameisjossan
mynameisjossan,
Det där låter jättegott och något jag måste prova någon gång framöver
nouw.com/mynameisjossan
josefineemilia
josefineemilia,
Ja det tycker jag! Supergott och påminner om Grekland 😊
nouw.com/josefineemilia
mynameisjossan
mynameisjossan,
Har du varit i Grekland?
nouw.com/mynameisjossan
nattah
nattah,
Ser sjukt gott ut
nouw.com/nattah
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229