Christmas tag

Hur firar du julen i år?
I år firar jag med Johans familj. Mamma, pappa och min bror är nämligen på Teneriffa då.

Brukar du handla julklappar i sista minuten eller i god tid?
Både och! Jag börjar planera mina julklappar i extremt god tid, och sedan brukar jag börja handla i november ungefär. Jag köper några julklappar och sedan av någon märklig anledning avtar det och jag får köpa de sista klapparna i stress de sista dagarna.

Vad är det absolut bästa med julen?
Jag har alltid älskat julen och allt som tillhör det! Jag tycker stämningen är helt fantastisk och jag älskar verkligen när folk börjar sätta upp sina julbelysningar. Jag älskar när köpcentret tar fram sina dekorationer och spelar julmusik istället för den vanliga listan från Spotify som spelas resten av året. Men det absolut bästa är såklart att få spendera tid med sin familj och vänner och dela glädje med varandra. För visst är det lite extra speciellt på julafton?

Favorit julgodis?
Oj... Jag är väldigt svag för knäck i alla dess former! Men jag gillar också att göra Rocky road och olika sorters cheesecake. Jag brukar varje år försöka mig på att göra något nytt och i år är jag lite sugen på att göra fudge, jag har sett så många olika recept. Vi får se vad jag hittar på!

Favorit juldoft?
Saffran måste vara den bästa! Jag har i några år gjort en saffranskaka som ska serveras varm och den luktar så himmelskt gott när man tar ut den från ugnen. Oturligt nog tycker inte min kära man om saffran så jag struntar i den i år. Annars tycker jag att glögg luktar väldigt gott!

Vad måste finnas på julbordet?
Jag har fått någon dille på dessa ägghalvor och äter de som att det vore på liv och död! Förutom äggen bara måste jag ha Jansons frestelse och prinskorv. Förut var nog julskinkan det viktigaste men jag är faktiskt inte så förtjust i det längre.

Har ni jultomte?
Nej, det var länge sedan. Nu vet jag inte riktigt hur det går till hos Johans familj på julafton men hos mina föräldrar har vi ändå kört så att den som delar ut julklapparna får ha en tomteluva på sig men vi kör inte med utklädnad och att någon ska gå och köpa tidningen. Jag hade dock önskat att det var så, tycker det är mysigt med tomte!

Vad brukar du ha på dig på julafton?
De senaste åren har jag kört på svarta jeans och någon julig blus, men i år är jag sugen på att ha en fin klänning. Jag har inte sett någon som imponerar fullt ut men jag letar för fullt. Jag är en av de personer som älskar att klä upp mig på jul! Om ni har tips på fina julklänningar får ni gärna säga till mig, de behöver nödvändigtvis inte vara röda.

Favorit julsång?
Min all time favorite är Fairtytale of New York, den kommer jag förmodligen alltid älska! Andra bra låtar är Feliz navidad, Christmas lights, Something about christmas time och Do they know it's christmas. Min spellista med jullåtar hittar ni här.

Favorit julkalender?
Den julkalender som jag alltid har älskat är Ronny och Julia. Jag vet inte riktigt varför, men jag fastnade verkligen för den när jag var liten och älskar att se på den även idag. Nu på senare år har jag blivit förtjust i Mysteriet på Greveholm. Dock är jag rätt dålig på att kolla på julkalendern nu för tiden.

Öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen?
Förra året gjorde jag och Johan så att vi firade våran lilla jul på morgonen och öppnade alltså klapparna då. Den stora julklappsutdelningen brukar ske på eftermiddagen innan middagen drar igång.

Vad framkallar mest julkänslor?
Julgranen! Jag är så glad att Johan är som jag och vill få upp den tidigt så att man kan få njuta av den under hela december. Förutom granen är det alla dofter som kommer från doftljus och julbak. Har man riktig tur kan man även få lite julkänsla av snön, men här i Östergötland minns jag inte ens när det var snö på jul senast. Så synd!

Firar du helst julafton i Sverige eller utomlands?
I Sverige! Det finns inte ens i min vildaste fantasi att fira julafton på en sandstrand. Men jag har haft en liten dröm om att hyra en stuga uppe bland snön och fira julen där, men det känns tyvärr inte så troligt att få med sig alla man vill fira med dit.

Favorit julfilm?
Christmas with the Kranks! Jag har en låda här hemma som är fylld med julfilmer då jag samlade på det ett tag, och den filmen fick jag verkligen kämpa för! Den handlar om en familj vars dotter flyttar utomlands och hennes föräldrar bestämmer sig då för att hoppa över julen eftersom hon ändå inte kommer vara hemma. Det blir inte helt omtyckt då grannarna på deras gata har sina traditioner och det blir en del konflikter. Men så ringer dottern hem kort innan jul och berättar att hon är på väg hem, det blir panik!

Gillar

Kommentarer