Att få vardagen att gå ihop..

Välkommen till mitt första inlägg här 😊

Jag är nybliven mamma sedan ca fem månader tillbaka. Livet är helt fantastiskt som förälder men också väldigt omtumlande vissa stunder.

Jag har varit hästtjej hela mitt liv och är väldigt självständig av mig och stallet har alltid varit min fristad och där jag har fyllt på med energi.

Efter förlossningen fick jag vissa komplikationer som gjorde att jag inte kunde ta hand om mina två hästar, Lillen och Zeke som då gick på sommarbete med min svärmors två hästar..

Även om jag satt hemma med den största och finaste gåvan man kan få i livet, min dotter så kände jag av och till en ångest av att inte kunna ta hand om hästarna som vanligt.
Jag mockade och fixade alla andra stallsysslor fram tills dagen innan min dotter Agnes föddes.

Och att "försvinna" helt från stallet i ca tre månader efter det blev en stor sorg för mig men det var ändå något som jag bara fick lära mig att acceptera och istället tänka att jag fick så mycket tid för Agnes istället.
Min sambo och svärmor tog hand om hästarna under tiden så jag visste med all säkerhet att dom fick precis det dom behövde.

Nu står jag med hästarna i ett nytt inackorderingsstall och jag börjar återigen komma tillbaka till verkligheten med att ta hand om hästarna och successivt börja träna dom igen. Men den är inte alls som tiden innan bebis.

Man får hitta på nya lösningar, ändra och skapa nya rutiner och lära sig att hantera eller rättare sagt prioritera bort att stressa genom saker och ting.
Oavsett om det är att diska eller mocka åt hästarna.. Jag har en förmåga av att inte kunna gå ifrån innan jag är helt klar med det jag håller på med och DET mina vänner går inte alla gånger om man har en hungrig eller trött bebis..
Som sagt, ett nytt mer spännande och utvecklande levnadssätt har börjat för mig och jag har börjat landa mer och mer i det.

Men oj vad jag får jobba på att inte stressa och hantera mina paniktankar vissa dagar. Jag trodde inte att jag kunde känna alla dessa känslor på en och samma gång.. Men det gör jag.
Mer om det kommer i ett annat inlägg, men nu har jag iallafall kommit igång med skrivandet och det är så himla skönt. 🙏

/J 🌻

Gillar

Kommentarer