Dannevirke er et 14km langt forsvarsanlæg, som blev bygget for at forsvare Danmark mod syden. Engang var Dannevirke opbygget af jord, men i dag er den bygget op omkring palisader, grave, volde og mure.

Det var i 650-1200 tallet, at man byggede på Dannevirke, eller i hvert fald byggede på voldene. Men da de slesvigske krige fandt sted, udbyggede man Dannevirke med 24 skanser, for at lave ekstra beskyttelse under krigene.

Dannevirke er i dag nordens største forsvarsværk og fortidsminde. Det er også en kulturhistorisk seværdighed, som mange gerne vil se.

Ved Dannevirke er der en næsten 850 år gammel mur, som hedder Valdemars muren. Muren, var engang mere end 6 meter høj og 3 kilometer lang. Muren, som er bygget af brændte teglmursten, har fået sit navn efter kong Valdemar den store, som i sin tid byggede den.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

En lille by, uden ungdom og sølle 2.500 mennesker. Byen er dog super hyggelig, og den gemmer på en masse historie. Historier om, hvorfor der på byens huse hænger en slags billeder, som er et symbol på noget.

Jeg synes at byen er hyggelig, netop på grund af dens historie, og dens hyggelige gader.

Frederiksstadt, er ikke så gammel en by. Vi fandt ud af, at byen kom til i 1621, så den har altså været her i 396 år. Det gjorde den fordi folk fra forskellige religioner søgte fred, så byen har omkring 5 religioner, hvilket man godt kan fornemme – der er nemlig en masse kirker, i hele byen. Kirkerne er meget smukke. Vi fandt blandt andet en kirke, som var lyserød, den fangede mig meget.

I byen er der ikke mange shopping muligheder, men til gengæld er der et forholdsvis stort bageri og mindst 3 pizzeriaer.

Likes

Comments

kl. 08.05

Så var det dagen, dagen hvor jeg skulle til Slesvig, med hele 8. Årgang. Det er en dag jeg har ventet længe på!

Jeg vågnede cirka kl. 08.00 og stod op lidt over otte, det var en meget afslappet morgen. Jeg drak min Chai-latte, og spiste min müsli. Derefter gjorde jeg mig færdig, og pakkede de sidste par ting, til turen.


Kl. 09.45 – 10.10

Kl. 09.45 var alle på skolens parkeringsplads, hvor vi skulle mødes. Vi blev talt op, og jep alle var der! Da klokken blev 10 fik vi alle sagt farvel til vores forældre, vi gik ind i bussen og så gik turen mod Dybbøl.


Kl. 10.10 – 11.40

Turen, på vej mod Dybbøl var super hyggelig! Vi havde 3 højtalere i den bagerste del af bussen, hvor vi alle kæmpede for at overdøve hinandens musik.


Kl. 11.40 – 15.30

Vi ankom til Dybbøl kl. 11.40, hvor vi blev inddelt klassevis. Hver klasse fik en slags ekspert, som var klog på området, om 3-års krigene og 1864.

Vi kom ned til et lille område, med en masse små huse. Stedet skulle forestille en lille by fra den tid, hvor der var en masse krig. Klassen blev inddelt i 4 grupper, og jeg var i gruppe med Stella, Magnus I, Anne og Marie-Louise. Vi startede med at telegrafere med hinanden, det vil sige at vi skrev med hinanden, via. Koder. Derefter skulle vi lave pandekager, som jeg personligt synes smagte godt. Til pandekagerne fik vi sukker, hvilket gjorde det en tand bedre.

Da vi havde lavet pandekager, skulle vi lave patroner ud af tin. Oprindeligt var patronerne af bly, men fordi de kun laves til udstilling, så bliver de lavet af tin.

Vi skulle også, skrive breve med blæk. Det var svært at få det skrevet pænt, men sjovt – det var det! Vi så også nogle korte film, vi marcherede og nogle andre spændene ting.


Kl. 16.15 – 22.00

Cirka kl. 16.15 ankom vi til Christians lyst, hvor vi skal sove. Jeg havde forventet, at stedet var meget mindre, men det er faktisk ret stort.

Vi fik vores kufferter, og så gik vi ind i et rum, hvor vi fik nogle regler at vide.

Vi fik senere hen uddelt vores værelser, og så gik vi ellers bare op på vores værelser, for at stille vores kufferter og pakke ud.

Kl. Blev 18.00 og vi skulle ned og spise, vi fik pølser, kartofler, sovs, rødkål og salat. Til dessert fik vi en is, som var rigtig god!

Da vi havde spist fik vi fritid, hvor vi kunne bade, spille basket, fodbold eller bare snakke. Det var super hyggeligt, at klasserne på kryds og tværs fik snakket med hinanden.

Det har alt i alt været en rigtig god dag, og jeg ser frem til resten af ugen!

Likes

Comments

D. 15 maj 2017 går bussen mod Slesvig. Vi skal på en tur med hele 8. Årgang, det glæder jeg mig til! Jeg har rimelig høje forventninger til turen, da de fleste siger det er en af de bedste ture, som man kommer på med skolen.

På turen skal vi ud og opleve en masse spændene ting. Jeg glæder mig særligt til at komme ud og klatre, selvom jeg er højdeskræk. Jeg har tænkt mig at overskride nogle grænser. Vi skal over også til Frøslevlejeren, som er en koncentrationslejr fra 2. Verdenskrig. Jeg har altid synes/syntes, at det har været spændene at høre om 2. Verdenskrig. Derfor ser jeg frem til at opleve noget fra det, i virkeligheden.


Likes

Comments