De senaste dagarna är det ett fråga som snurrat runt och runt i mitt huvud; vad ska jag plugga på universitetet/högskolan?

Jag har ända sedan sista året på gymnasiet varit inne på att jag vill plugga någon form av ekonomi och har då mest varit inriktad på just civilekonom. Men nu när studier börjar bli mer och mer aktuellt börjar jag fundera på om civilekonom verkligen är rätt eller om jag bara har snöat in på det och att det bara har flugit ur mig som ett rutinsvar när någon har frågat mig om framtiden. Samtidigt som jag börjat fundera i dessa banor känner jag att jag inte skulle kunna tänka mig att plugga något annat. Inget annat ämnesområde än ekonomi och juridik känns speciellt lockande.


Sedan har vi ju nästa fråga; i vilken stad och vilket universitet/högskola ska jag söka till?

Samma sak gäller här, ända sedan gymnasiet har jag varit inne på samt sökt till samma skolor; Örebro och Linköping. Är det rätt skolor eller har jag bara snöat in på dem? Härom dagen sökte jag runt på youtube, skolors hemsidor och läste gamla kurskataloger och insåg att (skrämmande nog) Linköping inte känns lika spännande längre. För ett år sedan hade jag kunnat göra vad helst för att få en plats på Liu men istället känns nu Uppsala mer lockande. Men med Uppsala kommer fler problem, inte nog med de höga intagningspoängen och bostadsproblemet, de har inte civilekonomprogrammet. Så för att Uppsala ska bli aktuellt måste jag inte minst plugga stenhårt till HP, hoppas på ett smärre mirakel och dessutom bestämma mig för antingen Ekonomie kandidat- eller Juristprogrammet. Det andra alternativet är som sagt Örebro universitet och civilekonomprogrammet. Nackdelen där är dock att jag inte känner någon som pluggar där (även fast det inte är ett världsproblem så vore det ju skönt med lite sällskap).


Anledningen till varför jag börjar känna att studier är mer aktuellt just precis nu vet jag faktiskt inte. Jag har alltid tyckt om att gå i skolan och har alltid sett framemot universtitetstiden. Jobbet går jättebra med fast anställning och ny utbildning inom en snart framtid men det enda som tar upp min tankeverksamhet just nu är universitetsstudier. Allt jag vill nu är att någon ska berätta för mig vad jag ska söka in till (och vifta lite med en trollstav och ge mig 2.0 på högskoleprovet, är det så mycket begärt?)!


Så då är frågan; har min magkänsla haft rätt hela tiden eller ska våga tänka om?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Även fast jag avskyr januari så är det ju helt okej när dagarna ser ut såhär!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så lever jag just nu i en väldigt härligt bubbla med positiva besked och en hel del härligt jobb!


De senaste veckorna har jag blivit riktigt bortskämd med bekräftelse och en massa egoboost!
För det första har jag fått beröm på jobbet som har lett till att jag nästa år kommer att få möjligheten att få utvecklas ytterligare! (Vad det är kan jag dock inte berätta än då det fortfarande är lite hemligt!)
Inte nog med det så fick jag ytterligare ett jobberbjudande nu i dagarna angående ett kontorsjobb på ett företag i grannstaden! Detta tackade jag dock nej till men tusen tack till fina du som hade tipsat om mig!<3
Och dessutom mitt i allt detta så blev jag antagen till universitet!! Civilekonom vid Örebro Universitet! Jag har ända sedan jag tog studenten tagit varje möjlighet jag fått att söka in men har mest sett det som en rolig grej och för att se vilka chanser jag har! Att mina chanser att komma in nu var ganska stora visste jag om redan när jag sökte, men att få se den gröna texten ”ANTAGEN” var ändå lite chockartat!


Trots alla dessa positiva besked så har jag ändå valt att stanna kvar på Maxi! Att lämna jobbet som jag trivs på så himla bra, där jag har möjlighet att komma tillbaka att jobba under lov och högtider i framtiden samt där jag har fått möjlighet att utvecklas ännu mer kändes viktigare för mig! Just nu är jag bara väldigt tacksam!

2017 fick ett fint slut med en massa egoboost!✨

Likes

Comments

Den senaste månaden representerade i bilder! Bland annat after work, mysmiddag hos Sandra och Falu SS fina luciatåg (som troligtvis tar hem priset för det finaste tåget i Falun)

Likes

Comments

Onsdag och jag har haft en helt ledig dag!! Tanken var att jag bara skulle vara hemma och inte göra något alls, men det blev snarare tvärtom! Städade, tvättade, bakade och tog en promenad med syster ute i vintervädret. Mycket bättre om ni frågar mig!

Nu är jag redo för en mer fartfylld torsdag med träning, jobb och möte!

Likes

Comments

Torsdagkväll och nu checkar jag ut för en välbehövlig långhelg! Har jobbat en del den senaste tiden så nu ska det verkligen bara bli skönt med en HELT ledig helg!

Började dagen med ett simpass med Sandris åkte sen hem för att ladda om inför veckans sista timmar på jobbet innan 521an kunde stämpla ut och bege sig mot ingen mindre än Sandris!! Där väntade försenad födelsedagsfika med ett härligt tjejgäng blandat med quiz och presentöppning! Suuuupergott fika verkligen, tänk vad hon kan! Till och med vattnet var gott!!

Att jag sedan kom tvåa i quizet som handlade om just Sandra var ju bara en bonus! Att vi inte ens känt varandra i ett år än och att jag ändå kan kalla henne för en av mina bästa vänner❤️

Likes

Comments

WOOOW, vilken underbar helg jag haft<3 I lördags eftermiddag tog jag och Amanda tåget till Uppsala och Lotta, där vi fick ett dygn med mys, shopping och catch up tillsammans! Vi kom hem med sista tåget igårkväll så ganska direkt slocknade jag för att sedan hoppa upp och stämpla in 06.00 på Maxi imorse. Hade idag inlärning och första dagen på online vilket var superkul och spännande! Kommer bli både kul och skönt att kunna hoppa runt mellan både kassa, minihuset, Föris och online för att få ännu mer variation!
Och sist men inte minst så mötte jag upp Sandra i simhallen för ett måndagspass innan jag tog mig hem och sov middag på sängen! Tack och godnatt måndag, nu ser jag framemot en liten sovmorgon imorgonbitti!

Likes

Comments

Fina Fryksås // Från kvällens PW

Likes

Comments

Efter en vecka fullspäckad med jobb och en lite förkylning som extra krydda bröt jag vanan med lugna morgnar imorse, jag och Sandra åkte till simhallen och kickstartade dagen och helgen med ett simpass! Vid lunch mötte jag upp Amanda på stan där vi åt lunch på matmarknaden innan jag åkte upp mot Maxi och körde ett stängningspass! Nu är jag utstämplad och redo för första helt lediga helgen på tre veckor!

Likes

Comments