Vardagsliv

Heej vänner,

idag är det fredag (ÄNTLIGEN)! Barnens påsklov har börjat så jag har varit i full gång hela veckan och har längtat efter helgen. Lovet innebär ju att det finns noll tid till mig själv, jag är alltså med barnen från morgon till kväll i princip. Vilket på ett sätt är mysigt om vi har saker att göra, men sitter vi hemma en hel dag så blir det fruktansvärt långtråkigt... Men men, idag är Lizzie hemma vilket innebär att hon gav mig the rest of the day off efter att jag hade städat huset vilket har varit döskönt! Så har kollat lite serier och organiserat mig själv och mitt rum.

Bilden ovan är från ett nytt utsikts-ställe som jag hittat, eller har alltid vetat om det men aldrig tagit mig dit. Det är i Red Hill som jag åker förbi varje gång jag ska till barnens morföräldrar, så här om dagen efter jag droppade D så åkte jag och S upp till Red Hill lookout och tog en fika, supermysigt och fint där uppe.

Hittade även denna bild här om dagen, ALLTSÅÅÅ blir nästan lite tårögd när jag ser den. Maj månad och studenten var bland det bästa jag varit med om, och sant är det ett helt jäkla år sedan. Så mycket kärlek denna dag <3

Och sist men inte minst så fyllde ju min katt till lillebror år här om dagen, hela fkn 18 år?????? Så galet hur fort det går och att han får gå ut??? Stort jäkla grattis iaf <3

Gillar

Kommentarer

Au Pair

Heej vänner och god morgon för min del! Idag är det söndag och jag har inga planer för dagen, jag känner mig fortfarande inte helt frisk så jag fortsätter att vila. Ligger just nu i sängen nyduschad och med en ansiktsmask på och njuuuuter. Tänkte i alla fall berätta om min fredag och lördag för er som tycker det kan vara intressant haha.

Jag hade en vanlig fredag egentligen till en början, gick med kidsen till skolan, städade huset, duschade, sminkade mig, hämtade kidsen och hängde med de tills Alex kom hem och tog över. Då passade jag på att åka real quick till Hughes för att hämta Emilia och Hanna som skulle spendera sin sista natt här hos mig. Väl tillbaka hos mig så fixade vi oss på en timma och tog sen en Uber till Civic där vi hade bord på Kinn Thai. Det var även där vi hade Iisas avslutningsmiddag, men denna gång för Hanna och Emilia. Ada kom sen också tillsammans med en annan tysk au pair.

Från middagen till Mooseheads där det var ABBA vs Queen hela kvällen, vi mötte även upp Melissa och Veera där inne och dansade och skreksjöng i flera timmar. Jag drack dock inte, förutom tre drinkar pga jag som sagt fortfarande känner mig sjuk så ville inte vakna upp och må ännu sämre dagen efter. Vi hade i alla fall AS kul, men jag dissande gängen och blev hämtad av Alex vid midnatt och somnade vid 1-tiden. 01:40 ringde Emilia och sa att de var utanför, så jag släppte in de och la mig i sängen igen lika fort.

Lördag började lite roligt, Emilia och jag gick upp för att fixa kaffe och jag går på toa. Sedan skriker Emilia till mig "IT'S A BIRD IN HERE!!!!!!" Jag ba "Jaja det är katten, han tar in fåglar hela tiden". Men hon fortsätter och jag kommer ut från toan och möts av en fågel som flyger runt i hela övervåningen och katten springer efter. Så jag hämtar en hov från en av kidsens rum och säger åt Emilia att ta hand om det hahah. Så hon springer efter och lyckas till slut fånga fågeln och jag står bredvid och dör av garv.

Anywayyys, vi har en lugn förmiddag och vid 2-tiden tar vi en Uber till Civic och jag följer med Hanna och Emilia till buss centret där de ska ta bussen till Sydney och börja backpacka, jag är inte avis at all. Skulle aldrig genomgå en backpackning, här är det fina boenden, flygresor och resväskor som gäller hahah. Det var dock väldigt sorgligt att säga hejdå till Emilia då vi har kommit varandra så otroligt nära och jag kommer sakna henne så jäääävla mycket.

Efter ett hejdå till tjejerna så blev jag upphämtad av Sara och vi åkte till Braddon och åt en go lunch på Eigthy/twenty följt av en glass på Messina. Fick sen skjuts hem och efter det så var jag dötrött så jag avslutade dagen med lite choklad och serier och pratade även med Corre ett tag på FaceTime <3

Gillar

Kommentarer

Au Pair

Heej och long time no see! Carro skrev till mig här om dagen och sa att hon tydligen fortfarande läser bloggisen och kanske en delvis andra gör det, så jag lovade att försöka mig på det igen. En heeeel månad har gått, om inte 1,5 till och med. Det har inte hänt super mycket utöver ett vanligt vardagsliv, men har varit på lite roliga galej och middagar med mina vänner.

Det främsta som har hänt är väl ändå att jag och min fam här har kommit fram till att de vill ha kvar mig och jag vill stanna hos de. Så just nu är farmwork letandet i full fart och har eventuellt något på gång uppe i Queensland. Förhoppningsvis vet jag mer om några dagar. Detta innebär ju då att jag åker iväg i ca tre månader, jobbar som au pair/farm hand och får papper som gör att jag kan ansöka om nästa working holiday visa på ytterligare ett år. Vilket innebär, för er som jag ännu inte berättat för, att jag stannar här ett år till utan att komma hem till Sverige emellan. Vilket jag inte direkt har någonting emot alls, saknar så klart alla vänner och min familj men inte tillräckligt mycket för att lägga 10 000 på att resa fram och tillbaka, samt förstöra för den jobbposition jag just nu har. Ibland lär man vara självisk och tänka på vad en själv vill, så så här får det bli.

Mer som händer framöver är ju att det är påsk, jag ska till Sydney den veckan till Pero och Janja och sen över helgen åker jag till Gold Coast med Natalie vilket kommer bli naaaajs.


Gillar

Kommentarer