Header

Hejsan, mycket har hänt sedan jag blogga sist. Både på gott och ont. Min värsta mardröm har har hänt och det önskar jag inte ens min värsta fiende. Det kommer upp i ett separat inlägg.

Men jag har ju kvar min häst Sulle som är 9 år och min bästa kompis. Men han har även sällskap av min shettis Jatzy som är en speciell ponny som vet vilka han gillar ;)

Men kommer upp mer inlägg sen :)

Ha det bra så länge :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ha en trevlig påsk! Bilderna är från we heart it.

Likes

Comments

Hejsan!
Idag när jag kom hem från skolan så bytte jag om direkt och gick ut i stallet och mocka, och sen hämta jag Sulle för här skulle det ridas ut. Fint väder, pigg häst, och en glad Josefin. Så sadel på och ut. Och det gick SÅ BRA! Hästen skötte sig bra, men han var lite spänd men det är förståeligt.. Han är ju inte så van att ridas när det är mycket bilar ute i farten. Men lite skutt blev det men det är förståeligt då dom här bilisterna inte kan SAKTA NER LITE GRANN. Och ja jag börjar tröttna. Ska man inte kunna ge sig ut utan att bli påkörd?

Iallafall, så har jag haft problem att inte riktigt vågat galloperat på min häst för han har bockat så mycket. Och nu så har han nästan slutat för nu orkar han, han börjar få sina muskler och hästen är mer stabil och mycket är för att en kompis har gallopptränat honom åt mig. Jag har varit för feg.. Men han vill ju inget illa.. Och idag släppte allt! Hjärtat mitt♥️

Likes

Comments

Hejsan, som ni kanske ser så blogga jag inte igår och det är för att vädret var super och jag rensade ut allt ur sadelkammaren. För snart ska vi bygga om den så den blir fin och praktisk. För som den sett ut i vinter så vill jag inte att den ska se ut. Så den ska bli ljus inget ska vara på golvet, för i vintras låg ALLT på golvet ;)

Dagen idag har varit slö då det regnat och jag har bara legat i soffan och letat kraft och sen fick mina hästar komma in från ovädret och torka. Så imorgon så börjar min dag ännu tidigare än vanligt. Jag ska upp och släppa ut hästarna och fixa vattnet i hagen.

Nu ska jag kolla klart på filmen och sen blir det min säng och sova.

Kram'

Likes

Comments

Jag ville känna mig stolt att jag köpte mig en travhäst/ridtravare i juni 2014. Men kan inte säga att jag är stolt över hur det sluta.
Det börja med att jag och mamma åkte och provred en ridtravare som vi trodde var den perfekt för mig. Men på vägen hem från provridningen tyckte jag att allt kändes så rätt, jag ville bara ha hästen. Vi bestämde oss för att köpa henne. Några veckor senare kom hon hem och jag lärde bara känna henne. Hon var stor med hennes 168cm i manken och kraftig byggd med sommar mage. Vi körde mycket ledarövningar och så börja jag rida henne. Hon var knappt utbildad någonting. Och vi börja i paddocken.. Jag börjar kräva saker och hon blir vrång. För hennes tidigare ägare/fodervärd hade pressat henne jättemycket i ridningen och efter det var hon ingen lätt häst.. (Det fick jag reda på efter hon togs bort.)
Och vi red ut och hon var snäll att skritta och trava rakt fram och utan krav, men nu när man kom med krav så börja hon backa och resa sig. Jag la ut en annons och förklarade allt om henne och skrev att vi inte passa ihop. (Jag är en feg ryttare som måste få upp självförtroendet) Men jag kämpade på. Och hon testa mig mer och mer och jag sa aldrig ifrån på riktigt. Så tillslut tog hon över..
En dag i december så gick det för långt.. Jag gick ut som vanligt i hagen och skulle klappa mina hästar och sånt. Men då kommer min häst i full gallopp mot mig med öronen bakåt stärkta och jaga ur mig ur hagen. Och när jag var ute ur hagen vände hon rumpan åt och sparka. Och jag vart LIVRÄDD för denna häst. Jag gick där ifrån med gråten i halsen och chockad för att jag vart tvungen att åka väg och jobba..
Jag berätta för mamma vad som hänt när jag var hemma igen efter jobbet. Och jag skrev till mina vänner om tips. Och dom kom samma kväll och kolla hur hon betedde sig och samma visa igen.. Drog bak öronen och skulle gå till attack. Och jag stod och grät och visste inte vad jag skulle ta mig till. JAG kunde inte hantera denna häst och hon vart för farlig för alla.. Samma kväll kom vi fram till att den är snällast mot henne att få somna in. Hon var kollad av kiropraktor, behandlad med laser och hade utprovad utrustning och sånt. Och något blev fel mellan och och hon mådde inte bra?

Men efter det har jag blivit "rädd" för att möta okända hästar och värst är faktiskt travare..

Jag saknar henne faktiskt varje dag och folk har sagt att det är rätt beslut. Och jag har intalat mig själv det. Hon lider inte nu, och hon behövde inte bli en vandringspokal.
Skulle vilja känna att jag lyckades med henne men det var det jag inte gjorde..

Och nu är jag ännu mer rädd att misslyckas.. Känns som självförtroendet är på noll vad gäller hästar. Men ändå fortsätter jag med sporten för jag ska kämpa emot att inte misslyckas och de är ändå mina hästar som får mig att må bra.Likes

Comments

Hejsan allesammans!
Äntligen orkar jag blogga.. Jag miste min ena häst förra veckan, och mitt liv har förändras.
Nu för tiden har jag bara 2 hästar att sköta och motionera. Men det är tomt utan tanten, har sett henne dagligen i över 1 1/2 år. Och nu är hon inte här längre. Det är ofattbart.
Men nog om det, för orkar inte skriva mer om just det..

Men min shettis Jatzy har förstått hur man longeras. Och det är så kul att se honom så glad och positiv, alltid öronen framåt och söker sig neråt. Och arbetar med hela kroppen. Mitt hjärtegull.

Och med Sulle då. Vi kämpar på och bygger muskler. Han blir bara finare och finare för varje dag. Dagens träning gick super. Måste bara få med bogen i volterna. Men vi övar på.
Och tog av sulorna vid förra skoningen, och det ångrar jag nu när det kommit mer snö.. Så om inte snön försvinner snart så blev det en vila då jag inte kan rida i detta väder.. Och vi som har kommit igång så bra..

Men hör av mig imorgon,
Kram

Likes

Comments

Imorgon försvinner en fin personlighet och individ ifrån mig, nämligen min 25åriga häst. Min egna första häst. Har haft henne sen nov -13 och det beslutet som togs då att hon skulle bli min har jag aldrig ångrat.
Men imorgon tar hennes jordliv slut. Hon ska få springa till hennes bästa kompis imorgon. Nämligen min hund som dog för en månad sen..

Likes

Comments

Hejsan,
I förrgår så tömkörde jag Jatzy först och sedan satte vi på honom vagnen för första gången och det gick så bra! Han har verkligen utvecklas sen han kom. Han är min lilla skit gris som alltid ska rulla sig där det är som skitigast. Men vad gör det när husse borstar av honom? Då får han ju mysa. Och vi lär känna varandra ännu bättre ;) och kan utvecklas ännu mer. Så idag ska jag tömköra honom och få bort lite energi som han har samlat på sig under gårdagens vila.

Idag ska jag även rida sulle på ridbanan och vårt mål är inga bockningar. Det är han proffs på i galloppen. Och matte hänger runt halsen.. Men vi lär oss tillsammans ;)

Ha en bra dag'

Likes

Comments

Hejsan,
Började dagen med att gå upp vid 9.00 och äta frukost, och sen gå ut och kolla så hästarna hade vatten. Dom har ju en hel rundbal i hage , så mat har dem alltid. Sen var det bara att sätta igång städningen av kaninburarna. Tog två idag och kratta hos dem och gjorde fint. Väntar även kaninungar som ska komma om en månad. Och när solen lyser så får man en sån positiv känsla, så helgen har spenderas hos hästarna och kaniner i solen.
Kram'

Likes

Comments

Dagens ridpass var katastrof. I galloppen så skulle han bara bocka. Och i vänstervarvet så tog han fel gallopp och och det vart höger. Så nu lägger vi all kraft på att skritta, trava, skritta och trava. Mycket tempoväxlingar. Och snart går det även att börja klättra i backar. Snön har ju smält bort, och nu känner jag mig trygg på ryggen och inte behöva tänka på att det är hårt och halt ute. Och nu när solen börjar titta fram mer och mer så blir det bättre med att komma ut med mina hästar och min häst får bort all överenergi han har.
Men jag ser det så här. Det kan ju bara gå bättre ju mer vi tränar och lär känna varandra.

Nu ska jag sova för att orka upp och ta hand om mina hästar imorgon.

Kram'

Likes

Comments