Jag vill börja med att nedanstående text och information är en mycket gripande och sorgslig historia och därför vill jag varna känsliga tittare.


Lillebror ser dig


Det jag ska skriva om handlar om en verklig händelse som inträffade 2011 i stockholm stad, ett fall som jag har väldigt svårt för att släppa eller att sluta engagera mig i. Ett fall om två personer som har bedrivit den vidrigaste djurmisshandeln jag någonsin har hört talas om, två människor som inte vet vad ordet
STOP betyder.

Detta inträffades för fyra år sedan men jag vill att ingen glömmer denna händelsen. Även att de borde införas något slags "godkännande för att äga en hund" för att förhindra att detta ska hända igen. Jag själv har en amstaffhane och jag vet hur många av dessa hundar hamnar i fel händer och råkar illa ut.

Lillebror

Valpen "lillebror" såldes ifrån kennel Hillnez, uppfödare av rasen american stafforshire terrier och köptes av Arslan Gökhan och hans flickvän, de intalade uppfödaren att lillebror skulle få ett kärleksfullt hem och bara få ha de bra men så visade sig att det var inte fallet. Paret fick med sig lillebror hem och efter en tid i deras lägenhet började historian..

Arslan började slå och sparka valpen under flera veckors tid och våldet blev mer och mer intensivare med tiden. Lillebror klarade inte av striden och avled. Vid obduktionen av den döda valpen är bla
- blödningar i underhud och muskulatur på rygg och höger sida vid övergången mellan
bröst och bukhåla samt på båda bakbenen
- multipla akuta revbensfrakturer på båda sidor av bröstkorgen med perforation av brösthinnan
- sammanfallna lungor (pneumothorax) med lungblödningar
- utbredda krosskador med blödningar i levern
- blödning till bukhålan
- blödningar i njurtrakten höger sida
- krosskador och blödningar i höger binjure
- bristningar och blödningar i bukspottkörteln
- bristningar och blödningar i bukhålenätet
- mindre losslitningsfraktur på den övre änden av båda skankbenen
- fraktur av höger knäskål
- blödning till båda knälederna och vänster höftled
- maginnehåll i lungorna (agonal aspiration)
- lindrig kronisk hudinflammadon på pungen
- lindrig hudförtjockning och håravfall på öronlapparna.

Lillebror styckades och dumpades i en påse vid en skogsdunge.

Pilango

Några veckor senare köpte han en till valp som hette "Pilango", samma historia där till uppfödaren att valpen skulle få det hur bra som helst. Han sa till den nya uppfödaren att hans andra valp hade blivit stulen och mördad.

Efter några dagar fick Pilango genomgå samma helvete som lillebror.
Våldet trappades upp och skedde allt oftare mot den värnlösa lilla valpen. Även kvinnan misshandlades av mannen, enligt hennes utsago. Kvinnan sa att hon gick emellan många gånger för skydda Pilango och vid flera tillfällen försökt slita valpen ur mannens händer. Bland annat då han lyft upp Pilango och skakat denne.

Pilango börjar kissa blod till följd av sina skador och slutade även att äta, troligtvis till följd av att valpen fått fraktur på underkäken, avslagen tand samt fraktur höger okbåge och sprickbildning vänster okbåge. Den hade även fått en misstänkt blödning i skallen vilket fick tiken att gå vingligt. Den 18 juli avlider Pilango av sina skador. Paret vaknar nästa morgon och finner valpen död. Istället för att känslokallt dumpa kroppen som de gjorde med Lillebror väljer man en annan bisarr lösning. Men det tog fyra dagar innan mannen hade kommit på vad han skulle göra. Under tiden låg den döda valpen i badrummet i lägenheten i Tumba.
Mannen tänkte stycka kroppen i badrummet.
Han googlade också på hur en sådan styckning går till. Googlingen skedde både på tyska (han är tysk medborgare) och på turkiska. Sedan styckas kroppen, troligen i badrummet. Paret använde en kökslucka och en fogsvans, en kockkniv, två fruktknivar, en hammare och ett bryne. Kroppsdelarna låg sedan två veckor i en plastback med lock i badrummet. Liklukten spred sig och blev outhärdlig vilket fick kvinnan att lägga isbitar i plastbacken, som för att ta bort lukten. Till slut gick det inte att ha backen hemma, då dumpade paret delarna i tre olika containrar. Men – Pilangos huvud hade man sparat. Det var dessutom flått. Eventuellt letade paret efter valpens chipmärkning, enligt åklagaren. Paret hade inte registrerat eller försäkrat Pilango men troligen var avsikten att få ut nya försäkringspengar.

Arslan försökte därefter köpa sig en till valp men han hann inte så långt utan blev stoppad av polisen och de gjorde en husrannsakan och fann huvudet till valpen och de påbörjade en förundersökning.

Mannen erkönde dådet och dömdes till 1 år och 3 månader. Kvinnan dömdes till villkorlig dom och böter.

Källa till texten:
http://budkavle.blogspot.se/2012/10/plagade-hundvalpar-till-dods.html


Jag förstår inte hur man kan göra som den här sjuka människa, att skada en oskyldig liten valp som precis kommit till världen, som tyr sig till dig, litar på dig och ser dig som sin ledare.

Att straffskalan i Sverige är såpass låg att han endast fick 15 månaders fängelse för en sån här hemsk och obegriplig tortyr är för mig riktigt sjukt, man skäms nästan för att bo i ett sånt land som Sverige när sådana här saker inträffar. Mannen borde få minst samma straff som valparna fick genomlida. Detta var en händelse som hände 2011-2012 så det menas att mannen är fri igen och gud vet vart han håller hus just nu, förhoppningsvis har han flytt landet och säkerligen bytt namn men tänk om han har någon valp i sitt hem just nu och misshandlar eller kanske mördar den. Det är dags att vakna!!! Världen behöver inte en människa som honom, som har ett sånt hat inombords och bara förstör för alla andra.


Att dessa små, söta valpar var värda så lite för staten gör mig mörkrädd och rent ut sagt förbannad!!

Jag är tacksam för om ni vill ge erat stöd till facebookgruppen
"lillebror ser dig"
https://www.facebook.com/Lillebror-ser-dig-237256153051015/?fref=ts

Dela gärna detta inlägg.

Likes

Comments