Stress

Hej ärligt vet jag inte riktig vart jag vill komma med detta inlägg. Eller jag vill veta om nån känner eller tänker likadant då och då. Okej alla människor går i svackor. Ibland är livet på topp eller tvärt om. Känner lite så just nu on jag skall vara ärlig. Asså det har inte hänt något i mitt liv förutom att det är så mycket som snurrar i min hjärna från stunden jag vaknar tills jag ska sova igen. Jag går andra åter på gymnasiet samhällskunskap inrikting beteende. Linjen och ämnena kan inte bli bättre eller vissa men känner ju att detta är min grej. Det är hit jag ville när jag valde i 9:an. Men det är mycket i skolan inte jätte mycket just nu men vet att två stora arbete som sträcker sig över flera kurser väntar mig. Och vet inte hur det kommer gå även om det kommer bli bra vilket jag tror då också.
I början av denna terminen "led" jag av konstant migrän. Drog några svängar till vårdcentralen och tillslut en natt på Sahlgrenska för koll. Detta störde min skolgång och jag kom efter men det gick rätt bra att komma igen med det. Men börjar ju bli orolig över att det kommer tillbaka nu på grund av stress. Jag fick det då för jag var så stressad över ett nytt år på gymnasiet. Allt ligger liksom i bakhuvudet och spökar. För jag vet att jag måste kunna vara en duktig elev, dotter, flickvän, syster, barnbarn, bästa vän mm på samma gång. Vill hinna bygga mig på gymmet vilket är mitt största intresse i livet. Men jag hinner inte. Skulle vilja dela mig själv 10 gånger för att hinna plugga, träna och umgås med alla människor i min omgivning men det går inte.

Inser också att jag måste värdera mig själv och min egentid ännu mer än vad jag redan gör. Men jag hittar inte tiden eller vet inte hur jag ska göra det heller. Vill kunna vara med min pojkvän på helgen och vila från skolan någon dag bara. Fysiskt sätt kan jag men kommer ändå behöva plugga om helgerna. Som tur förstår Daniel det och det sista är att jag ska må som jag mått liksom.

En vardag för mig ser ut att jag går upp 06.40 ca. Åker till skolan är där mellan 8.25 och 15.00 ca. Olika från varje dagen men ca då haha. Kommer hem runt 15.40 då och pluggar, äter middag och sedan drar till gymmet runt 19.00. Hemma runt 21.00 igen och sedan bara lägger mig och sover inprincip. Jag har svårt att hitta en lugn stund eller tid till något annat liksom. Och ibland måste jag till i med välja bort gymmet på grund av plugget. Vilket är det sista jag vill.

Okej nu släpper vi allt deppigt för en stund och ska försöka göra en bättre struktur på mitt liv. Låter så himla allvarlig med detta men det behövs för min del. Något som är positivt är att det bästa ämnet jag vet i skolan går skit bra. Och det syns på betygen och proven vilket ämne som man brinner för. Psykologi är verkligen min grej och det är precis det jag vill jobba med i framtiden. Fick då tillbaka ett prov sol ligger på betyg B och jag var i chock. Jag är inte den där smarta jävel utan fick liksom F på senaste matte provet.
Men ibland är man fan bra ändå!

  • ämnen
  • 111 visningar

Gillar

Kommentarer