Idag gick jag o Novalie en promenad i ernemar med svärmor och Lisa. Det var soligt men blåste ganska mycket. Är så trött så orkar inte skriva mer men det har varit en bra dag. Varit vaken sen halv 5.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inatt vid 1-2 tiden vaknade Novalie och va gnällig. Jag misstänkte då att hon fått feber och kände på henne och ja, jag tyckte hon va jättevarm. Så vi gick upp och tog tempen och mycket riktigt hade hon nästan 39 grader. Gav henne alvedon och försökte ge bröstet men hon ville inte ha. Hon var otröstlig ett tag tills jag satte på babblarna så hon blev lugn när hon fick lyssna på det. Sen försökte jag ge henne mat igen och då åt hon jättebra på båda brösten. Testade att gå och lägga oss bredvid Alexander igen och hon somnade. Vi somnade väll vid 3-tiden ungefär.

Vaknade vid 6 för lite mat sen somnade hon om och sover fortfarande. Jag fick sova en timme extra och det tackar jag för 😊 jag var helt slut när hon vaknade kl 6 men nu är jag pigg och kan inte somna om.

Likes

Comments

Idag var vi på spädbarnsmassage kl 1 och sen kl 3 hade vi tid på BVC för vaccin. Dock inte världens bästa upplägg om jag får säga. Men det gick. Hon var helt slut efter massagen. Va hemma strax efter 2 och hon hann sova kanske 15-20 minuter innan det var dags att gå igen och då var hon inte alls utvilad. Först fick hon lite mat och sen vägde vi och mätte henne. Sedan var det dags för sprutorna (hon fick en i varje lår) och jag bestämde att hon fick sitta i Alexanders knä eftersom jag var så nervös så hade det kanske smittat av sig på henne. Hon blev som väntat väldigt ledsen men så fort hon fick bröstet så blev det bra igen.

När vi kom hem fick hon lite mer mat sen somnade hon och sen vaknade hon för lite mer mat och nu sover hon igen. Det märks att hon är så trött efter denna dagen. Inte så konstigt, både massage och vaccin. Märkte att när jag råkade ta tag i hennes ben förut där hon fått sprutan så fick hon ont för att hon blev jätteledsen och då kände jag mig jättedum :(

Har gått in i sovrummet och kollat till henne flera gånger för att dubbelkolla att hon mår bra. Hon verkar inte ha fått någon feber än iallafall för hon känns inte varm.

Blir nog tidigt i säng ikväll för jag är helt slut.

Likes

Comments

Det finns två personer som jag älskar mer än någonting annat. Det är de två personerna som är min familj. Att jag och min andra halva har skapat ett liv, vår underbara dotter. Vad vore jag utan er.

Ni har gjort mig så otroligt lycklig och jag är så lyckligt lottad som har er.

Jag tycker det är viktigt att stanna upp ibland och tänka på det man har. Vi kanske inte alltid har jättemycket pengar eller de allra nyaste sakerna men vi har varandra och det är det som räknas. Och vi kanske inte alltid kan ge Novalie alla saker hon kommer vilja ha i framtiden men kommer alltid ge henne kärlek och trygghet.

Min underbara familj ❤️

Likes

Comments

Tänkte skriva min Förlossningsberättelse nu. Bättre sent än aldrig va? Har ju inte ens skrivit i bloggen på jättelänge men nu tänkte jag iallafall skriva så mycket jag kommer ihåg av förlossningen.

Fredag den 3 juni var jag hos barnmorskan och hade gått över några dagar(beräknad 31 maj), vilket jag var förvånad över eftersom jag trodde hon skulle komma tidigare. Vi pratade lite och sedan frågade hon om jag vill göra en hinnsvepning och det ville jag. Dock så gick det inte att utföra den fullt ut då jag tycker det var så obehagligt. Det gjorde inte farligt ont men det kändes ju iallafall. Vi bokade en ny tid för en ny hinnsvepning ifall det inte skulle sätta igång de närmsta dagarna. Kommer inte ihåg alls vad jag gjorde resten av dagen men vi gick säkert en promenad för det gjorde jag mycket på slutet av graviditeten.

Lördag 4e juni vaknar jag kl halv 5 på morgonen av att jag har en sammandragning som gör ont, inte farligt ont men det känns ändå annorlunda än mina förvärkar jag haft innan. Jag tar tid på värkarna och om jag minns rätt var det ca 10-15 minuter mellan men ganska oregelbundna. Jag ringde förlossningen vid halv 7-7 tiden och sa att jag tror att det börjar dra igång för att förvarna dom lite att jag kanske kommer in under dagen/kvällen. Bad även om lite råd och det jag kunde göra om jag fick ondare var att ta varm dusch, alvedon och värmekudde. Jag skulle ringa in om något annat hände eller om jag fick mer regelbundna värkar för de jag hade var lite för långa och inte tillräckligt täta.

Vi bestämde oss för att åka till min mamma som bor lite närmare Kalmar där vi valt att föda. Jag försökte vila så mycket som möjligt men det var svårt eftersom jag helst stod upp när jag fick en värk. När vi skulle sätta oss och äta (kommer ihåg att vi skulle äta grillat, mums) så började jag få ondare och hade jättesvårt att få i mig maten. Jag tog även ett varmt bad hos mamma. Ringde förlossningen några gånger under dagen och fick till svar att jag fick komma in men med risk att bli hemskickad så jag valde att stanna hemma (hos mamma) så länge som möjligt. På kvällen vid 9-tiden efter en kort promenad så stod jag inte ut längre så då ringde jag och sa att jag kommer in nu och då hade jag ca 4-6 minuter mellan värkarna. Bilresan var hemsk!! Mamma körde oss och det tog ca 45-50 minuter till Kalmar tror jag.

Nu måste jag ta lite hjälp av förlossningsjournalen då jag inte kommer ihåg så mycket och dessutom hade jag inte alls koll på klockan när jag låg där.

22:27 blev vi inskrivna och jag var då öppen 2-3 cm och de såg på mig att jag hade väldigt ont så de ville inte skicka hem oss. Mamma stannade kvar tills de bestämt att vi skulle stanna. Det står att jag hade långa och något glesa sammandragningar. Jag minns inte hur långa de var eller hur lång tid emellan. Det jag minns är att jag fick bada nästan direkt och det var inte skönt för fem öre! Jag låg kvar i badet 2 eller 3 värkar innan jag bestämde mig för att gå upp.

01:27 var jag öppen 3-4 cm och använde lustgas. Vet att jag frågade personalen om lustgasen verkligen var på. Haha.

01:42 fick jag paracetamol genom dropp. Och en halvtimme senare (02:05) fick jag värmedyna i ryggslutet.

02:30 är jag öppen 4 cm och har tydligen jätteont eftersom det står o journalen att jag önskar epidural (ryggmärgsbedövning). En timme senare (03:30) får jag epidural och jag minns att det var såå underbart. Man fick en knapp att trycka på när det skulle fyllas på och det känns som jag tryckte på den hela tiden. Dock vet jag att det tog en viss tid (15 min?) innan knappen "fungerade" igen.

03:55 tror jag de höjde lustgasen? Det står "får lustgas/syrgas 50%"

05:30 ville de att jag skulle stå upp så jag fick stå upp med hjälp av ett RA-bord. Jag var tvungen att stå och trampa lite. Minns inte men jag tror det var för att hon skulle sjunka ner mer.

06:31 tar de hål på hinnorna och upptäcker då att vattnet är mekoniumfärgat (Novalie hade bajsat i fostervattnet). Jag minns att jag fick panik och frågade om det var farligt men hon svarade att det kommer gå bra. De behöver bara se till så att Novalie inte får vatten i ansiktet och sväljer vatten när hon kommer ut. De satte även en sak på Novalies huvud som kontrollerade hennes hjärtljud tror jag.

08:05 får jag värkstimulerande dropp. Troligtvis för att det var mekonium i fostervattnet? Fast jag var bara öppen 5 cm då så jag öppnade mig ju inte särskilt fort. Fick även sitta på en pilatesboll.

Sen står det lite om när jag fick påfyllning av oxytocin (värkstimulerande dropp) och när jag var på toa och kissade.

10:56 kände jag att det började trycka på, som att jag ville börja krysta och jag vet att jag sa till Alexander att han ska trycka på knappen så att de kan komma och hjälpa mig att föda. Hon som kom in sa att jag måste försöka hålla emot. Jag fattade verkligen inte hur hon kunde be mig om det för det gick ju inte och jag vet att jag började skrika vid varje krystvärk. Sedan kallar hon in den andra eftersom dom var 2 st som hade hand om mig och då kontrollerar dom mig och ser att jag är fullt öppen och det är dags att börja krysta.

11:45 står det något om ctg men jag förstår inte riktigt. Troligtvis blir Novalie lite stressad för det står att de kallade in en läkare (vilket jag inte har något minne av alls) som godkände att fortsätta krysta.

12:31 den 5 juni 2016 föddes Novalie och hon vägde 3350 gram och var 50 cm lång.

12:36 kommer moderkakan ut hel och med fullständiga hinnor.

Jag hade krystvärkar i en och en halv timme och jag var nära på att ge upp flera gånger och på slutet somnade jag mellan krystvärkarna. Även att det var rätt långdraget så har jag bra upplevelse och jag blev väldigt bra bemött på förlossningen och Alexanders stöd var nog det avgörande till att jag orkade krysta så länge. Hade problem att kissa efteråt så de fick sätta en kateter på mig en gång men sen efter det kunde jag kissa. Som jag förstod det som kunde man få problem att kissa av epiduralen.

Novalies första tid både på BB och på neo kommer i ett annat inlägg.

Bjuder på dessa (otroligt vackra) bilder på mig 😆 och en väldigt fin bild på Alexander och Novalie ❤️

Så här såg magen ut några timmar efter förlossningen.

Likes

Comments