1. Monster av Joakim Lundell
 2. Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren
 3. Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant (kolla även in alla andra böcker från henne dom är skit bra)
 4. Stum sitter guden i serien Maria Wern av Anna Jansson (kolla även in alla andra böcker i den serien dom är skit bra)
 1. Pojken som kallades det av Dave Pelzer
 2. Tredje tecknet av Ingelin Angerborn (kolla även in alla andra böcker från henne dom är skit bra)
 3. Hatad och älskad av Alexandra Nilsson
 4. Min superkraft av Viktor Frisk och Mia Gahne

Här är några böcker som jag läste mycke när jag var lite yngre, som jag fortfarande ÄLSKAR:

 1. Syltmackor och otursliver av Anna Ehring
 2. Edward Tulanes fantastiska resa av Kete DiCamillo (absolut en favorit av alla böcker jag läst)
 3. Lysande utsikter av Charles Dickens (finns även som film)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

HEEEEJ!! Idag tävlade vi på Bromma Ridklubb. Är super nöjd, det var andra gången hon och jag tävlade. I första klassen (L:D) var vi felfria. Andra klassen (L:D+) gick också jätte bra, 4 fel på fjärde hindret. I första klassen gick det lite långsamt så till L:D+ drev jag på lite men då fick vi ju så himla kort på alla distanser så vi petade 4.

Vi städade ur lastbilen när vi kom hem, och plockade upp allt som inte skulle vara där. Inklusive alla rosetter, 6 stycken hade jag lämna kvar där nere men nu slipper dom lastbilen. Gamla plaketter och dekaler och andra priser hittade vi även!!😉

Klockan är nu 22:23 så jag önskar er en trevlig kväll.❤


VIDEOR FRÅN TÄVLINGEN ÄR UPPE PÅ YT.👇

Likes

Comments

Tänkte börja med att berätta något extremt tråkigt. Idag 18:00 fick vår stora hund Nino somna in. Efter en lång tids kämpande med allt möjligt bestämde vi att ta det tunge beslutet. Men nu har han iaf det bra, inget lidande, inga problem.

Vi kommer alltid att älska dig, vi är evigt tacksamma över dom 9 åren vi fått tillbringa med dig.❤

VILA I FRID

Hola!! Trots den tunga sorgen har jag hunnit göra en massor. Efter skolan stressade vi hem för att hinna till Descendants 2, tycker den var skit bra👌 Men kl 20:30 gick jag ner och började rida hästarna (lite sent men men) och fixade all utrustning. För imorgon ska jag och Tarkett åka till Bromma Ridklubb och tävla L:D & L:D+. Super kul det är hennes andra gång hon tävlar och första gången hon går 2 klasser.

ÖNSKA MIG LYCKA TILL!!❤

Likes

Comments

Det finns ju tusentals (känns det som) bett, olika storlekar, former och färger. Man kan nästan hitta vilket bett man än vill införskaffa sig. Valet av bett är super viktigt för att få så bra resultat som möjligt.

Bettet kan vara en viktig del av utrustningen hos många ryttare. Det finns dom som rider på hackamore vilket är skonsammare för hästens mun, men alla hästar funkar inte på det. Jag försöker att rida alla mina hästar minst 1 gång i veckan med hackamore eller halsring för hästens skull och min. Bandet mellan häst och ryttare stärks av att inte ha samma kontakt i handen. Att rida med halsring är ett super bra sätt för att få hästen att följa dig vilket behövs i all annan ridning.

Vad har ni för bett tips?? För känsliga, starka, stumma??

Jag har några olika bett jag senare skulle vilja testa:

 1. John Whitaker Bullet Universal Bit . Ett bett jag inte sett så mycket av men är ändå spänd på att få testa.
 2. Trust cherry roller . Beskrivning från Strömsbergsgård : Mundel i sötmalm stimulerar på ett naturligt sätt hästens salivproduktion. Rullarna på detta bett rör sig under hästens tunga och motverkar att hästen "lutar sig" in i bettet. Jag tycker det verkar vara ett bett för lite starkare hästar.👍
 3. Poponcini flippanbett . Ett bett jag har sett hos många ryttare (speciellt inom hoppning). Det verkar vara ett flexibelt bett i munnen som är mjukt och böjbart medans det har lite hårdare bettringar. Poponcinis bett är extremt snälla mot hästens mun då dem är av ett unikare material. (det blåa till vänster)
 4. Poponcini - Gag . Samma tanke som det andra men med en typ av hävstång. (det blåa till höger)
 5. Stübben Pessoa Golden Wings . Skulle verkligen vilja testa det här, har redan det vanliga som är 3 delat och inget att klaga på tyckte om det. Tycker funktionen med guld vingarna är en super smart hästen nyps inte av bettringarna och sliper skav. (den längst till höger)

Vad tycker ni om för bett?? Eller vad tycker ni om betten ovan, har ni prövat något av dem??

Likes

Comments

​HEEEJ!! 

Curry var på hoppträning idag... Inga bilder. Men han var iaf jätte stark och bara stum i munnen. Men han är väldigt känslig så för att få hela helheten lite bättre längde jag tyglarna lite och lät han jobba på. Inte den bästa träningen men men det måste ju finnas saker att jobba på.

Tarkett fick bara longera, hon ska tävla på lördag och hon har sont driv just nu så vill inte köra slut på henne.

Idag var vi och simmade med skolan😔 Vi simmade direkt innan skolan så jag hade med mig lite smink osv. Men den lyckades jag såklart glömma kvar där.😥 

Likes

Comments

Tydligen har vi grisar??

Mamma bad mig idag att åka med en massa mat rester till grisarna. Min tanke var: Har du gått in i väggen, vi har föri*****te inga grisar! Men tydligen har vi en gris (den till vänster) som bor hos vår granne. Men när jag gav dom matresterna fick jag lite dåligt samvete, vi göder ju bara upp dom för att få julskinka.😥

Men nu vet vi iaf att vår julskinka levde ett bra liv och fått var gris!!

Red ut på Curry idag, han ska till ridhus imorgon och hoppträna.

Tarkett var hos Jenny idag. Hon skötte sig bra men hon är så himla känslig i munnen, så fort jag tar lite i handen höjer hon huvudet, blir vinglig och springer iväg. Men idag var sista träningen i ridhus för hennes del (för 1 månad framåt). På lördag blir det tävling på Bromma ridklubb.

G natt!!❤

Likes

Comments

Här är bilder på dom nya foderhäckarna. Curry var livrädd!😂

Som sagt har jag studiedag idag så det kommer att komma ett till inlägg ikväll!❤

Likes

Comments

Acchh! Är så glad att jag har fått äran att rida dom här underbara hästarna!

Nuuu har alla ponnysar fått sina foderhäckar. Det kommer bilder imorgon, det blev så mörkt så det blev inga bra bilder. Men annars har jag hunnit förvånansvärt mycket, vi har grusat upp alla vinter hagar. Men idag red jag bara ut på Tarkett eftersom vi tränade lite hårdare igår, hon är så himla pigg. Idag var första gången hon bockade med mig (utan anledning).😂

Men Curry longerade jag bara för han ska inte göra något speciellt i helgen så vi laddar upp inför Huddinge lite senare. Men han var så himla oengagerad, han lunkade bara på runt och runt, och emellanåt när jag "glömt" smacka stannade han bara och funderade på om han måste gå.😂 Han gick även och gäspade hela tiden, haha skönaste ponnyn!!

Imorgon har jag STUDIEDAG!! 💁

Ha en bra kväll!❤

Likes

Comments

Idag har det spö regnat hela dagen!😓 Men hann rida båda två när jag kom hem! Tarkett tränade jag hos Jenny och Curry fick bara lösgöras en stund. Dagen fick börja med att alla regn tecken från igår inte hade hunnit torka så jag parade ihop olika tecken för att få fodrade regntecken med hals. Curry fick ett brunt täcke med lila hals och Tarkett fick brunt täcke med knall grön hals. Inte den snyggaste outfitten men vad gör man inte.

Bilderna är ifrån träningen med Tarkett hon var riktigt fin idag, samlad och balanserad. Men som sagt hon har för sig lite brunst fasoner... Vi jobbade på lite mindre volt och över bommar för att stärka vår balans tillsammans. Jag travade även av på volt vilket fick henna att sänka sig. Fick ingen bild på Curry!

Tycker det är jätte skönt att ha ett ridhus så nära som vi har. Vi har ingen riktig ridbana, vi rider på vår stallplan (den har lite mjukare grus). Då är det skönt att kunna åka till ridhus när det regnar.

Träningen i torsdags (förra veckan) fick Jenny (min tränare) för sig att vi skulle hoppa upp på sarien. Haha tror jag var den enda som inte tog mig upp. Men idag tog jag revansch... Kolla min IG där jag har lagt upp en video när jag försiktigt tar mig upp för den 2 meter höga väggen!😂

Likes

Comments

Nu har hösten tyvärr kommit, vilket märks tydligt på regnet och allt oväder! Själv har jag ett 4:årigt sto som inte har märkt att det är en ny årstid. Sammanlagt har vi 9 ston, 4 valacker och 1 HINGST! Dessvärre är Tarkett (min 4:åring) den värsta utav alla. Det är alltid lite problematiskt att ha hingstar och ston på samma gård då dom frestar varandra dygnet runt. Man tycker att ston ska förstå nu när hösten är här att brunstperioden är ÖVER! Men nej Tarkett fortsätter att brunsta och är jobbig. På sistone när vi ska åka på träning vägrar hon gå in i transporten innan vi ens hinner ut ur stallet, från att ha haft en häst som lastar sig själv. Hon har även börjat stanna när man ska vända rund i gången och har hittat en massa fasoner hon börjat med. Men det kommer gå över... hoppas jag.

- Det man aldrig får glömma bort är att brunst är ett naturligt beteende hos hästen. Men det behövs mer forskning kring brunst och brunstrelaterade problem, säger Ylva Hedberg i en artikel hos Hippson https://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/brunst-ar-naturligt-men-kan-ge.htm . Står starkt för hästens naturliga beteenden och att det inte är något vi människor ska få ändra på. Men som sagt styr brunsten över mycket, många tävlingsryttare kan inte ens starta sina ston under deras brunst perioder. Själv går dom flesta träningarna med Tarkett ut på att lugna ner henne. Vilket blir ett problem när vi är ett tävlings ekipage som behöver träning och stärkning.

Jag tycker personligen mest om sommaren! Hellre lite torka och dåliga skördar än spöregn och 5°C med lera upp till knäna! Är verkligen super trött på det här vädret, man tappar all motivation till allt. Att ens ta sig ut känns som en omöjlig uppgift, och att då ta sig ut och rida 3 hästar får en inte piggare. Vårt stall ligger precis nedanför en kulle/backe eller vad det är, aaa iaf så rinner allt vatten ner i våra hagar ifrån alla andras gårdar så vi har extrem lervälling.

Vilken är din favorit årstid?? Har du någonsin haft problem med brunstande ston, eller frestade hingstar?? KOMMENTERA!!

Likes

Comments

Instagram@jorinanilsson