Tack bästa Annica!

Jag måste ju bara göra lite reklam. Jag måste få nämna en underbar kvinna vid namn Annica Annell. Hon har en hundskola ute i Adseke utanför Sösdala. Om du och din hund inte riktigt förstår varandra så boka in en privatomgång eller gå på en kurs med din hund hos Annica :) Jag och Fredrik var där i tisdags med Knox då vi tycker att det är otroligt viktigt att saker och ting blir rätt så tidigt som möjligt för att det ska kunna bli rätt senare i livet med.

Annica förstod Knox på en gång och fick fin kontakt, hon kunde visa oss hur vi skulle jobba med honom för att undvika kampande med kopplet och för att han ska förstå att han inte behöver kämpa för att "äga" ett föremål. Han är inte en "aggressiv" hund utan bara väldigt osäker. Han behöver guidning och vi hade inte rätt metod när det gällde kommandot "loss". Vi fick lite knep och trix för att han skulle förstå grunderna och vad som förväntas av honom. Vi kan nu jobba med honom på rätt sätt. Otroligt viktigt. Ibland spelar det ingen roll hur många hundar du har haft förut. Varje hund är en egen individ. Har du inte stött på ett problem innan med tidigare hundar så är det bättre att våga be om hjälp än att tro att du vet hur du ska göra och så blir det fel. Allt går inte att läsa sig till på internet heller.

Nu ser vi otroligt mycket fram emot unghundskursen som vi ska gå i höst :) Tack Annica för hjälpen! Vi jobbar nu med klickerträningen - vilket Knox äääälskar <3 - och vi behöver heller inte kampa om kopplet! Vi har fått honom att förstå att det där med att släppa bollen kan ju vara både roligt och bra - det kommer belöningar i alla möjliga former :o)

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer

vibeke
vibeke,

Det er utrolig kjekt når man ser at treningen gir resultater 🤗 Mange tror hundene er aggressive og så er de «bare» usikre. Spesielt når de er rundt 1-1 1/2 år kan de komme i en slik fase. Lykke til med operasjon og videre trening!

nouw.com/vibeke
Jopphejjdihejjda
Jopphejjdihejjda,

Ja det är härligt att se utvecklingen 😍. Ja vi har en relativt jobbig fas framför oss men han är go och fin så vi får stå ut och guida honom rätt så blir det bra 👍😁

nouw.com/jopphejjdihejjda