Summa summarum?

Ja jag har grubblat lite på det här med att försöka mig på att summera ihop året 2018 i ett blogginlägg men jag vet inte om det blir så himlans bra alltså... Har det egentligen hänt något som är nått att summera? Här kommer min summa summarum:

Våren & sommaren 2018 var det mest övningskörning med Felicia som stod på schemat så fort jag hade en ledig stund. Jag tycker ju att det är roligt att vara handledare och det har blivit ganska många turer och tösen är duktig :=) Problemet är ju bara att jag har en automatare och Felicia behöver ju träna med en manuell men körvana är ju alltid bra att få. Vi fortsätter att träna när tillfälle ges även om det inte är lika intensivt nu.

Sommaren var helt fantastisk ur sol & bad-synpunkt (inte lika fantastisk när man tänker på alla bränder och människor som verkligen led svårt att värmeböljan plus efterdyningarna med matbrist för djuren och i förlängningen människorna). Ville man sola och bada så gick det ju bra från typ början på maj till september. Ja vilken otrolig sommar det var :) Jag tror aldrig att jag har badat så mycket som den sommaren!

Sommaren 2018 var första sommaren på många år som denna familjen hade någon slags semester samtidigt och fick tillfälle att hitta på något tillsammans. Så är det när man har en karl som jobbar som mest på sommaren och är det en fin sommar så vill folk köpa mycket glass. Vi hyrde ju en stuga på Ivö och kom iväg över en helg iaf och det är bättre än ingenting. Felicia, Nico och Gabriella var med oss plus att vi passade Zacko då så han fick också vara med där ute på campingen. Vi hade det jättebra och jag gör gärna om något liknande igen! <3

Ett till minne från sommaren 2018 är att jag, Felicia och hennes ena kusin Elise stack iväg på en tur på islandshästar. Det var jätteroligt (förutom att hon som höll i det inte var så superbra som ledare tyvärr) och jag vill rida igen! Det var sååååå underbart och jag fick många flashbacks från när jag var yngre och red mycket.

I början av augusti så var jag, Fredrik och Linnea iväg på en minitripp. Denna gången var det Ölands djurpark som lockade. Visst hade vi roligt och mysigt och så men alltihopa var rätt så nedgånget så jag rekommenderar inte någon att åka dit förrän de har rustat upp en hel del i parken. Det är ju ett vinnande koncept att ha både djur, karuseller och badland. Det finns ju verkligen något för alla där och priset är vettigt men nu behöver de som sagt lägga en hel del pengar på att fräscha till där. Vi fick ändå 2 fina dagar där och många härliga minnen så vi är nöjda ändå :)

Hösten 2018 fick jag den stora förmånen att testa på ett nytt jobb. Äntligen fick jag jobba vaken-natt! Drömmen höll dock inte i sig så länge för efter 3 månader så kunde jag tyvärr inte vara kvar på det stället. Jag måste vara beredd på att jag kanske måste komplettera min utbildning lite om jag vill vara på ett sådant ställe igen. Vet dock inte riktigt om det är det jag vill just nu. Fortsättning följer kanske?

Jag och Linnea hade turen att få ha ett jättemysigt höstlov. Jag var först tyvärr sjukskriven pga axlar, nacke och rygg som bråkade med mig men sedan var jag också ledig väldigt mycket så Linnea slapp vara på fritids. Skönt! Vi hyrde filmer och slappade i soffan, åt för mycket godis, gjorde halloweenpyssel och spelade spel. Linnea hade även en del övernattningar med kompisar :) Vi gick Bus-eller-godis-runda och bara njöt av dagarna tillsammans. Att jag sedan låg utslagen hela natten pga starka mediciner med diverse skit i var det ju värt. Snart är hon också tonåring och vill inte göra massa saker med sin pinsamma mamma :o)

Halloween avslutades med en helt fantastisk kväll hos Pälle & Lisa. De går verkligen All In när det gäller att dekorera och hur de gör maten och utklädningarna. Det är andra gången som de har Halloweenparty hemma hos sig och jag har på känn att traditionen lär fortsätta!

Julen 2018 var inte så dum den heller. Vi hade trevliga gäster som ville hjälpa oss att få en väldigt fin julafton. Det blev inte riktigt som vi hade planerat dagen men det blev väldigt bra ändå :) Tack Ulla, Knut, Hasse, Carin, Bengt och Lena f��r att ni kom och gjorde julen så bra!

Nyårsafton blev en lugn kväll med väääääääldigt god mat och mys med bara vi 4. Fredrik lagade en förätt med fisk, en varmrätt med björn, en varmrätt med fasan och en efterrätt med glass och bär. Det var inte synd om oss någonstans, hehe.

Jag var ledig nästan hela jullovet (hade tagit lite semester så jag jobbade bara ett nattpass på hela tiden från den 22/12 till den 4/1) så Linnea slapp fritids där med och det var såååååå skönt att få lite återhämtning. Vi har haft många sköna lugna dagar och det tror jag att vi behövde.

Ja det var väl vårat 2018 i stora drag. Förlåt för det långa inlägget men ni känner ju mig vid det här laget... Heidi "ordbajsaren" Månsson är igång...hehe.

Nu ska jag gå och lägga mig. Det har varit en sån där dag då jag har gjort mycket och ändå känns det som att jag inte har åstadkommit ett skit. Tankarna snurrar dock väldigt bra så det är väl dax att sova. Kram på er <3

Over and out.


Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer