Summa sumarum 2012

Ja då har snart 2012 nått sitt slut. Jag vet att det inte är nyårsafton ännu och en summering av det gångna året ska man väl egentligen göra på årets sista dag. Jag är dock rätt så säker på att jag inte kommer hinna blogga på måndag så jag får väl vara nån dag före min tid helt enkelt. Ni får stå ut med det eller strunta i att läsa :)


2012 var året då jag började plugga till undersköterska. Helt frivilligt. Det mest häpnandsväckande var att jag dessutom kom att gilla det. Jag hamnade i en bra klass och fick bra kompisar och fick allt från helt ok lärare till grymt bra lärare. Jag gjorde två av tre terminer under detta året och detta är nog det bästa beslutet som jag tagit på länge :o) Mina betyg är rätt så hyffsade och det är mycket tack vare min pluggarkompis Nettan! Tack vännen! Utan dig vet jag inte om jag hade lyckats så här bra. Du stöttar mig och pushar mig när jag behöver det. Du står ut med mig fast än jag somnar mitt i konversationen med dig. Du hjälper mig att sätta ord på saker som jag själv inte alltid klarar av. Du känner mig rätt bra vid det här laget. Thanx!! Hur nästa termin ska bli när jag inte kan plugga med dig varje gång återstår att se...

I hop med pluggandet hörde också att jag sökte sommarjobb på en vårdbostad, fick jobbet först under sommaren men har sen även fått fortsätta under höst-terminen. Som bonus så stormtrivs jag dessutom. Kan det bli bättre?

Höst-terminen hade vi vår första praktik i skolan och jag hamnade på ett äldreboende som kanske inte riktigt var mina drömmars plats men jag klarade tillslut av de 6 veckorna och kom därifrån med ett rätt så gott omdöme ändå. Saker och ting rätade till sig tillslut.


2012 var året då våra små barn blev rätt så stora. Felicia har fyllt 13 år, Robin 11 år och Linnea 3 år. Är det ok om vi tar å saktar ner på tempot så man kanske har en ärlig chans att hinna med?

Den tidigare delen av hösten ägnade Fredrik och Linnea åt att pott-träna på allvar och sluta med blöjan. Det gick riktigt bra och Linnea kunde vara utan både på dagen och natten rätt så snabbt. Skönt! Några bakslag har det varit men i det stora hela så har det gått jättebra. Vår stora tös har dessutom lagom till julen 2012 slutat med nappen. Napparna fick tomten med sig hem så att tomtebäbisarna kunde få dom. Så snällt!


2012 var året då Fredrik först jobbade i Kristianstad i ca 6 månader och sen började även han att plugga under höst-terminen. Programering är det som gäller nu. Tror jag. Ja det är nått som involverar datorer iaf ;)


2012 var året då våran tvättmaskin, micro och tv sluta fungera ungefär samtidigt. Ingen höjdare för våran ekonomi men det hela löste sig på ett väldigt bra sätt. Som tur var så hade Fredrik sparat en gammal micro, vi fick en tv av Fredriks pappa + sambo för dom hade bytt till platt-tv. Visst vi fick ju köpa ny tvättmaskin men som tur var för våran del så kursade OnOff-butikerna så vi kunde fynda en maskin där. Innan dess så ställde dock en vän upp och hjälpte oss med tvätten under ett antal veckor/månader då vi stod helt utan maskin och naturligtvis dessutom drabbades av magsjuka inte mindre än FYRA gånger under en rätt så kort period. Tack Britta!!


2012 var året då vi utredde om Linnea kunde ha gluten eller laktosintolerans. Det visade sig att hon inte hade det. Skönt! Vi var däremot rätt så mycket sjuka under detta året och det hoppas vi blir bättre under 2013.


2012 hade vi sådan flax så att våra vänner från Medelpad dvs Jenny, Mogge och Hannes (min gudson om någon har råkat missa det, hehe) kunde komma ner och hälsa på oss TVÅ gånger på samma sommarlov

. Första vändan hade jag en perfekt lucka i mitt schema på sommarjobbet då semesterperioden inte riktigt hade dragit igång där ännu så när de kom och hälsade på så han vi umgås en hel del. Dom stannade i 5-6 dagar första gången. Alldeles för kort.

I juli så kom Jenny med familj tillbaka och lyckades då pricka in när jag hade semester. Ja även en sommarvikarie kan behöva semester efter en tuff vårtermin i skolan och för att kunna ladda upp inför den kommande terminen. Iaf så hade jag ledigt i två veckor och det var ungefär så länge som våra vänner stannade. Att vi kunde träffas så länge ändå och två gånger under samma sommar har räddat mig många gånger nu under hösten när saknaden har varit stor. Jag har iaf kunnat titta på bilderna och drömt mig tillbaka till hur mysigt vi hade det :o)


2012 föddes lilla Elsa Kendrup. Våra barn hade fått en ny kusin och Fredrik blev morbror igen :)


2012 fick Robin för sig att om det fanns en tand i hans mun som var yttepyttelite lös så var det dumt att vänta tills den ramlade ut av sig självt utan då kunde man ju bara ta tag och dra och slita helt själv tills den ploppade ut... Tre tänder på tre dagar i raken gjorde han så. Jag kände på tänderna (som knappt var lösa) och sa till honom att de där kommer ramla ut om ett par dagar kanske eller någon vecka. Det vore ju dumt att nöja sig med det svaret ;) Robin slet ut tänderna helt själv och stolt som en tupp kom han gåendes med dom i handen, tre dagar i rad. Knäpp unge? Japp - det kan man säga :=)

Det kan ju ha varit så att Robin ledsnade på att vänta på sin tandställning och den skulle han ju inte få förräns alla lösa tänder var ute och 12-årständerna var på väg ;). Nu har vi varit i Kristianstad hos specialisten rätt så många gånger under detta året och nu är planen för Robin och hans tänder klar. Äntligen!


Ja jag tror att jag har kommit ihåg det mesta. Kanske? Jag har jobbat så pass mycket nu i december så att jag börjar bli lite trött. Dessutom sitter jag här med en väldigt jobbig förkylning och är därför lite extra såsig i hjärnan. Jag har säkert glömt nått eller några saker men ni får stå ut med det helt enkelt. Hehe.


Jag har en känsla av att 2013 också kommer att bli ett bra år. Jag ska göra mitt bästa för att påverka det jag kan för mina nära & kära i alla fall. Hoppas att ni får en gott nytt år!! Kram.

<

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer