Positiv för det mesta?

God morgon! Ja så särskilt god kanske den inte är egentligen men jag försöker vara positiv :) Det är extra viktigt just nu känner jag då jag verkligen blev positiv på riktigt. Vad jag dillar om? Jo jag blev positiv för Covid-19 i onsdags sent på kvällen. Jag menar - varför inte ta allt skit som går på en och samma gång?! Fredrik har också symtom så han testade sig och får kanske svar idag. Hela familjen i karantän. Ja så kul har vi det här!

Jag fick ju lite feber i onsdags men hade inga andra symtom först så jag trodde att det kanske var ett bakslag för kroppen som kämpade med allt efter infarkten och diabetesen osv. Framåt kvällen så steg febern snabbt och jag blev mycket sämre när det gällde andningen, jag fick hosta, snuva och huvudvärk. Tydligen så var jag emellanåt inte så kontaktbar så Fredrik blev riktigt orolig. För en person som precis haft hjärtinfarkt så är en infektion inte alls bra. Det kan bli mycket påfrestande för hjärtat, speciellt om man får problem med andningen. Han ringde 1177 som skickade ambulans så de fick kolla till mig och ta alla parametrar. Mina värden var lite för bra för att åka ambulans men en order om att åka till akuten och kolla upp med EKG och Covid-testa mig kom. Fredrik körde mig.

Väl inne på akuten i Kristianstad så visade det sig att det var positivt Covid-test. Aj då. Jag blev incheckad och EKG gjordes, det såg fint ut under omständigheterna. Efter några timmar på en superhård brits blev jag utskriven då jag kunde syresätta mig fint och mådde bättre. Med stränga order om att hålla febern nere och inte äta min diabetestablett (då den kan orsaka problem med njurarna om man får feber eller har minsta risk för uttorkning) så fick jag åka hem. Jag fick även order om att komma tillbaka eller söka vård igen i alla fall om jag blev sämre. Min snälla man (som nu inte heller mådde bra och ändå inte kunde sova) kom och hämtade mig. Mitt i natten. I "snökaos". Ja det snöade mer och mer ju närmre hemmet vi kom. Det gick inte fort men hem kom vi. Båda kraschade totalt i sängen.

Som jag skrev i inledningen - i går så åkte Fredrik till ett sånt där "testa-dig-själv-ställe" och förhoppningsvis får han svar idag. Hela familjen har varit i karantän sedan jag blev dålig. Om barnen är symtomfria så ska de ändå testas senast på måndag. Får de symtom så ska de testas samma dag som symtomen uppstår. Vi försöker hålla oss ifrån varandra så gott det går, vi äter inte samtidigt, vi är inte i samma rum och så håller vi tummarna för att barnen klarar sig.

Nu börjar jag bli trött igen så jag ska krypa ner under täcket. Energin går verkligen upp och ner! Alvedon är min bästa vän <3 Och Netflix! Vad gjorde man utan Netflix?? :)

Ha de så gott. Ta hand om er! Håll avstånd, bär mask, kämpa på!

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,

Hur mycket ska du behöva ta just nu 😱 tycker då synd om dej 😢 kämpa på och krya på dej ♥️

nouw.com/mariasvardag