Okej trots allt :=)

Idag blev ingenting som planerat men det blev bra ändå och det är väl tur att man är lite flexibel när inget blev som man tänkt :) Jag och Linnea var på öppnis förra veckan och jag hörde mycket tydligt informationen som sades i slutet på sångstunden. Jag läste samma info på tavlan där de skriver upp viktig info. Sen glömde jag det. Tills jag var på väg i morse och nästan var framme... Jo det skulle ju vara stängt idag. Det skulle vara stängt idag. Måndag den 20/10 skulle öppna förskolan inte vara öppen. Vill du veta en sak? Det skulle INTE vara någon öppnis idag. Det är den 20/10 idag. Visste du det? ;) För det visste uppenbarligen inte jag. Skulle ha repeterat det då istället för nu för repetion är kunskapens moder har jag hört. Tänk om jag hade kunnat lägga sådana viktiga (mer eller mindre viktiga) datum på minnet istället för massa ordspråk och annat tjaffs. Suck - jag blir så trött på mig själv. Vet ni vad som händer med en mamma och dotter som ser fram emot att gå på öppnis när de upptäcker att det är stängt? Vet inte om ni vill veta det...hehe. Nä men lite smått frustrerad kan man ju bli och mamman bankar sig i huvudet några gånger och tösen blir besviken och säger dumma öppnis några gånger. Typ. Det är DÅ som supermamman snabbt tänker ut en ny plan! Triumfkort tas fram och spelas ut. Jag kom med några olika förslag och Linnea fick välja. Det blev Tropikariet i Helsingborg. Vi hämtar upp en kompis på vägen dit och sen styrde vi kosan mot vårt nya mål.


Supermamman, dottern och mammans kompis kommer fram till Tropikariet. Parkerar, går fram till dörren och rycker i den. Supermamman slutar vara supermamma. Supermamman har INTE tänkt på att kolla så att det är öppet på Tropikariet för "det-har-ju-alltid-haft-öppet-alla-dagar-förut-och-sånt-kan-man-ju-inte-ändra-på-nu"!!!!!!

Dax att lägga om planerna igen. Nu är det slut på slarvandet. Fram med mobilen, kollar öppettider och valmöjligheter på andra aktiviteter i Helsingborgstrakten. Känner till några ställen som kan funka som Ess i rockärmen. Jo då - supermamman kan pusta ut och känna sig som supermamma igen. Busfabriken har öppet. Bilen rullar dit och ÄNTLIGEN får dottern busa loss :)) Supermamman och kompisen varvar lek med barnet med pratstunder i diverse stolar, fåtöljer, vid sidan av studsmattorna medans båda tittar på när barnet hoppar osv. Den snart femåriga tösen är nöjd och verkar tycka att mamman är en supermamma igen. Ordningen återställd ;) Tösen vill inte åka därifrån men efter ca två timmar så går det hyffsat lätt att övertyga om att det får vara färdigbusat för idag.

Vidare till nästa ställe för på vägen hem när man ändå passerar så kan man ju bara slinka in på de vuxnas roliga ställe. Ett stort hus med gula bokstäver på och de säljer platta paket. Jaaaaa en tur till IKEA ropar både supermamman och kompisen. Den lilla är inte riktigt lika övertygad så supermamman är på väg att förlora sin status igen. Tills barnet får syn på IKEA:s "lekland" där barnen får vara en timme medans föräldrarna gör så ofantligt tråkiga saker som shoppa. Supermamman fortsätter vara supermamma! Jippie ;)

Linnea leker - vi shoppar och sen bär det av hemmåt. Jag glömde inte checka ut mitt barn från lekhörnan. Ett stort steg för lite vimsig förälder. Jag förstår om jag hade blivit nedgraderad från supermamma efter det...

Det blev en bra dag tillslut! Tack Nettan för att du stod ut med oss :))

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar