Nytt år. Nytt kaos.

Jaha då har det hunnit bli ett nytt år och det har gått några dagar på det nya året också. Jag har (som vanligt) inte riktigt hunnit med att prioritera bloggen men jag har haft jättemysiga mellandagar, ett trevligt nyårsfirande (med så mycket god mat så det stod ut genom öronen) och de första dagarna på 2021 var också bra. Fram till igår. Men vi återkommer till det. First thing first as they say in USA :)

Vad har då hänt sedan sist?

29/12 - jag och Linnea tog oss till Växjö för att hämta Zacko. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle passa honom över nyår och lite till så att vi han njuta av hans sällskap ordentligt :=) Vi fick några trevliga timmar med Anne först då hon bjöd oss på lunch och sedan han vi umgås lite mera innan det var dags för oss att kidnappa med oss den fyrbenta och köra hem.

30/12 - jag jobbade 12-17 och sedan hade jag och Linnea en låååång skön myskväll.

31/12 - NYÅRSAFTON! Som vanligt så stod Fredrik heeeeeela dagen i köket och förberedde en massa mat och han fick god hjälp av Linnea. Linnea gjorde dessutom efterrätten (nästan) alldeles själv. Kul! Jag hjälpte Fredrik ytterst lite med vissa moment när det gällde maten men jag fokuserade mest på att gå på långa promenader med vovven och sedan hålla honom sällskap när han frös. Det är ju viktigt att hålla värmen så jag använde min kroppsvärme och massa täcken <3 Han kan ju inte ligga där själv och frysa heller ;)

När vi sedan åt på kvällen så fick vi först lax och apelsinsoppa till förrätt, ankbröst till varmrätt 1, hjortfilé till varmrätt 2 och sedan sockerkakshjärta med bärmousse och chokladsås till efterrätt. MUMS! Det var "bara" vi vi familjen här men vi hade en väldigt trevlig kväll. Vid 12-slaget skålade vi och sedan skickade vi iväg en ljuslykta istället för fyrverkerier. Zacko är inte alls rädd för smällarna men det finns ju andra som är det så vi kör på den lugna men ack så vackra varianten istället :)

1/1 2021 - Svägerskan Lena kom på en visit innan det var dags att bege sig hem till Luxemburg igen. Jag hämtade henne vid lunchtid på tågstationen. Efter det att vi hade ätit lunch så gick vi på promenad med den fyrbenta, vi spelade sällskapsspel, åt god mat till kvällsmat och hade det trevligt.

2/1 - Efter en lång sovmorgon så blev det frukost och sedan ut med vovven. Efter det så chillade vi lite innan det var dags för mig att jobba journatt.

3/1 - efter det att jag hade jobbat färdigt så körde jag hem och sedan skjutsade jag Lena till tågstationen. Sedan var det en trött Heidi som mest vilade och slappade bort hela förmiddagen. På eftermiddagen var jag desto flitigare för då tog jag med mig vovven på en ca 6 km lång runda trots kylan. Det var bara 2 plusgrader och snöblandat regn plus att det var lite snålblåst. Brrrrr. Men vi knatade på och sedan kunde vi värma oss gott under filten i soffan. På kvällen spöade jag Linnea i en omgång Speculation :o)

Nytt år. Nytt kaos.

På kvällen började det inte så roliga som jag skulle återkomma till. Året kunde ju börja bättre kan jag ju säga. Nu blir det ett stort hål i plånboken för här ska renoveras. Hela källaren med 2 sovrum och ett kontor måste fixas då vi har en stor vattenskada där. Jippie! Så idag har Fredrik pratat med försäkringsbolaget och det har redan varit en kille från någon VVS-firma här och tätat där läckan har uppstått. I morgon kommer det någon firma som ska bedöma läget och börja suga upp fukten. När allt är utrivet och torrt så får vi försöka återställa allt. Jippie! Eller näää. Men det blir väl bra när det blir klart...

Det är tur att ett av våra barn redan har flyttat hemifrån för annars hade vi haft lite platsbrist. Nu får Robin sova uppe på vinden i gästrummet under tiden som det renoveras där nere. Ja ja - en dag i taget så blir det nog bra. Andas Heidi - andas.

Nu ska jag fixa lite lunch. Ha de gött! På återseende <3

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Nej men så jäkla trist efter en så bra början på året. Men som det sägs det är bara att bryta ihop och komma igen

nouw.com/stenhagenbettan
Jopphejjdihejjda
Jopphejjdihejjda,

Ja det är inte så mycket att göra åt saken annat än att göra det bästa av det. Jag försöker se det positiva i att efter renoveringen så blir det fint och fräscht i alla fall 😊


nouw.com/jopphejjdihejjda