Nä men titta vad katten har släpat in...

Nä men hallå hallå :) Ja jag vet - visst är det helt otroligt? Man skulle ju kunna tro att jag hade blivit såld för två kameler till nån turbannisse i Saharas öken men nej då - riktigt så kul ska vi inte ha det :=) Nej jag har bara inte pallat med att blogga när datorn inte funkar men bara för att jag bloggar nu så ska ni ju inte tro att jag har en fungerande dator inte. Nä nä. Som sagt - så kul ska vi inte ha det ;) Nej jag gav upp med att vänta och köpte ett tangentbord till min surfplatta istället. Det är premiärtestning utav det i skrivande stund och det verkar funka helt okej. Det är ju inte riktigt samma sak som ett fullstort riktigt tangentbord men det är betydligt bättre än att hålla på och meckla med knapparna på en touchskärm... Detta får duga.

Jaha hörrni - det har ju förmodligen hänt en hel del men ändå ingenting sedan jag skrev sist. Jag vet inte riktigt hur mycket jag ska skriva om för det kan ju bli ett väldigt långt inlägg (även om jag inte tänkte ta datum för datum utan mera en sammanfattning om varje grej liksom). Ber om ursäkt i förväg. Hehe. Ni som inte pallar läsa kan ju sluta här. Ni övriga - håll i hängslan :o)

Jag skrev ju sist att jag precis hade börjat på mitt nya jobb och nu har jag varit där i lite mer än två månader. Det känns bra för det mesta men ibland dyker det upp nått som man kanske känner att man hade velat ändra på eller ja jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det. Jag tror inte att det finns så många människor som är helt 700% nöjda med sitt/sina jobb hela tiden, alltid, varje dag, året om. Nej vi känner väl alla lite frustration över olika aker ibland. Men i det stora hela så trivs jag bra :=)

Det här med timbankstimmar nämnde jag ju också sist. Jag är inte alls lika nervös för att jag inte ska få ihop mina timmar längre. Jag ligger absolut på plussidan och det känns bättre och tryggare nu än när jag skulle börja med detta. Saker och ting rullar på. Sen ska jag ju inte sticka under stol med att det naturligtvis hade varit superskönt att tillräckligt hög procent på min egna tjänst så att jag slapp pussla ihop det och "alltid vara tillgänglig" för att kunna hoppa in. Ja ja det blir nog bra.

Jag går på CM-utbildning via jobbet nu och det är väldigt mycket att tänka på, mycket att läsa och ganska tufft att få in allt i skallen tycker jag men det är väldigt intressant! Jag är jätteglad för att jag har hoppat på detta. Hoppas verkligen att vi kommer kunna ha användning av detta med Stöd- och vårdsamordning i våra jobb framöver så att vi inte går och läser nått som sedan inte kan användas. Det är iaf utvecklande så jag känner att jag inte står och stampar på samma ställe hela tiden för det om något kan ju vara frustrerande!

Den 10/9 var det dags för Gabriellas dop. Det var ett jättefint dop och jag kunde ju inte hålla ögonen helt torra... Jag är en riktig softis jag. Linnea fick hälla upp vattnet i dopfunten och den här mamman var nog lika stolt för det som Linnea själv var :) Hihi.

Det har varit skolfotografering både på Linneas och Robins skola och jag beställde bilderna här om dagen så nu längtar jag jättemycket tills de kommer hem i brevlådan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * paus * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Det är några stycken som har fyllt år nu under hösten som tex Lena, Carin, Bengt, Nils, Jenny Lind, Hannes, Nico, Nettan, och Robin. Den sistnämnda fyllde ju 15 år. 15 år!! Näääää det kan ju inte stämma? Nyss höll jag ett litet 2665 gram "tungt" bylte i famnen. När Robin kom till världen var han bara 46 cm kort. Det är lite skillnad mot nu då han är ca 177 cm över havet och drar strl M/L i kläderna och strl 46 i skor. Ja jisses ja.

I morgon är det dax för nästa unge att fylla år. För sju år sedan satt jag i duschen på BB och hade rejäla värkar. Strax innan midnatt var vi nere på förlossningen och "det riktiga" förlossningsarbetet hade startat. Kl 04:27 den 10/11 kom hon äntligen. Våran prinsessa Linnea Erika Fredriksdotter Månsson. Ja tänk att hon fyller 7 år...

I morgon blir det bara lite kraxande utav nått som ska föreställa Ja må hon leva och så en liiiiiiten stund med paketöppning på sängkanten innan alla ska stressa iväg till sina förehavanden. Efter skolan får hon öppna resten av paketen och sen så har vi ju som tradition att den som fyller år väljer kvällsmat den dagen. Linnea har valt pannkakor. Nån som känner henne som är förvånad? :) Firande med släkten ska vi ta en annan gång för vi ska slå ihop Robins, Linneas, mitt och Felicias firande tänkte vi. Vi kan inte ha fyra kalas så här nära inpå julen då jag dessutom jobbar varannan helg. Nej det funkar inte så bra.

Kalas med klassen har Linnea redan haft. Linnea och Tova gick ihop och tog ett halloweenparty och det blev lyckat :=) Linnea har redan börjat planera för nästa års firande med klassen...

På tal om Halloween så var i i Trelleborg hos Fredriks lillebror Pälle och hans blivande fru Lisa på Halloweenparty nyligen. De hade gått all in med dekorationer och mat och alla var utklädda så det var verkligen jättekul. Alla de fyra syskonen Månsson (Ja nu heter ju vissa Kendrup, Klementsson och Mandelkonvalj numera men de döptes till Månsson en gång i tiden) med sina respektive plus alla barn var bjudna. Våra två tonåringar kom inte men annars var de flesta där.

Pälle och Lisa har förlovat sig och ganska nyligen avslöjat att de ska gifta sig nu till sommaren och vi är så glada för deras skull!! De är så gulliga ihop och verkligen som skapta för varandra.

På detta party blev det även bestämt att Pälle och Lisa kommer och firar jul med oss och det är första gången så där har vi ytterligare nått att se fram emot :)

Utöver alla kalas och firande pga födelsedagar och annat så kan jag berätta att jag och Fredrik har varit ett par i 9 år så nästa år får det väl vara lite firande av årsdagen kanske. Utan att det ska vara nåttt negativt så kan jag ju säga att det känns som att vi har varit tillsammans mycket längre än så. Ja ja - än har han inte kastat ut mig så förhoppningsvis står han ut med mig ett tag till ;)

Nä hörrni vänner & bekanta - nu får jag ta och ge mig för ikväll. Jag har fått (vad jag förmodar är) en inflammation i ena axeln så för att överhuvudtaget klara mig så tar jag maxdosen av alla smärtstillande jag kan kombinera plus att jag smörjer med salva plus att jag äter muskelavslappnande. Nu är jag jättetrött och sleten så nu får jag se mig besegrad. Jag vet ju vad som står på morgondagens "att-göra-lista" och det är nämligen ringa vårdcentralen och förhoppningsvis så har de nån tid till mig så att jag kan få hjälp. Förra gången som det var så här så fick jag en kortisonspruta och lite starka piller och sen släppte det rätt snabbt efter det. Hoppas att det blir lika bra denna gången för i helgen ska jag jobba två extra nätter. Håll tummarna!

Puss & godnatt. Over and out <3

<

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar