Mitt i inspirationsjakten

Jag kan emellanåt bli så fruktansvärt trött och less på mig själv för att jag ibland är så lat och orkeslös och likgiltig inför sådana saker som borde vara viktiga för mig. Ja men ta till exempel en sådan sak som matlagning. Den delen av mig som vill vara duktig vinner sällan fajten för den late och bekväma delen av mig har övertaget. Jag vill gärna laga nyttig och bra mat varje måltid och jag vill ju servera mina barn nått som de vill äta och så vidare. Jag känner dock att jag har sällan ork och lust till den där matlagningen när det gäller vardagsmaten. Det ska gå fort, det ska vara billigt, det ska va nyttigt, det ska helst inte krocka med maten de redan har ätit i skolan, det ska gärna vara varierande osv. Mmmm jo just det. Och sen vaknade vi ur den drömmen.... Känn ingen press! Liksom. Man kommer hem från jobbet och ungarna kommer hem från dagis och skola. Man är helt slut och alla är mer eller mindre trötta och griniga. Då ska man genast ställa sig vid spisen och börja laga när blodsockret är nere på minus 50. Bara för å komma hem och inse att man har glömt ta fram nått ur frysen. Jippie! Det är då det blir köttbullar eller fiskpinnar. Igen.

Festmåltider är roligare. Mycket roligare. Då kan man laga nått lite mera spännande än husmanskost och stämningen är helt annorlunda. Det planeras på ett annat sätt och när man är ute i god tid kan det bli hur bra som helst. Idag ska jag laga lite god kvällsmat, lite festligare än vanligt och då är det kul :) Planering pågår och detta kommer nog bli bra. Tack & lov för att det finns sidor som Tasteline så att man kan få lite inspiration.


Mitt i inspirationsjakten så bara råååååkade jag gå in på facebook också. Måste ju kika in där med för å kolla läget. Fick syn på en "affisch" som jag bara måste dela med mig av - den stämmer ju sååååå bra!


Och sedan hittade jag denna som också stämmer sjukt bra:

Nått att tänkta på va?


Nä nu ska jag leta färdigt bland recepten och sedan proviantera. Trevlig lördag!! Kram <3

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer