Minnen och nya upptäckter

God kväll i stugan!

Nu är det inte många dagar kvar på detta året. Året som jag tror att alla kommer komma ihåg som Covid-19-året. Året då alla lärde sig att tvätta händerna ordentligt. Året då alla lärde sig använda handsprit ordentligt. Året då alla lärde sig att hålla avstånd och visa respekt för sina medmänniskor. Eller vänta lite... Nä inte riktigt alla...

Jag var på mataffären idag och det fanns gott om exempel på folk som inte visade någon hänsyn alls. I svängdörrarna in så står det att det ska max vara 2 personer per sådant utrymme mellan dörrarna. Jag klev in i ensam och helt plötsligt står det 3 stycken (TRE stycken) till bakom mig. Kan folk INTE LÄSA!? Eller bestämmer man sig bara för att skita i de rekommendationer och restriktioner som finns med flit?

Jag tycker bara att det är så tråkigt att inte alla försöker göra sitt bästa. Tänk vilken skillnad det hade varit världen över om alla ansträngde sig lite. Visa lite kärlek till dina medmänniskor. Du vet inte vem som bär på bakomliggande sjukdomar eller har någon hemma som de håller kär som kanske kan stryka med om de blir smittade av detta hemska Covid-19-viruset.

Låt oss hoppas att 2021 blir ett år då vi får bukt på det elaka viruset. Låt oss hoppas att vaccinet fungerar och räcker till alla. Låt oss hoppas att 2021 blir året då vi kan få hälsa på hos/krama om våra nära och kära som just nu är isolerade. Låt oss hoppas att 2021 blir ett år då alla kan umgås fritt utan att vara rädd för ett virus som faktiskt har dödat många människor.

Nu till helt andra saker och kanske lite roligare ämnen:

Jag har läst ut boken som jag fick av min make i julklapp (Stalkerns hämnd) och den var jättebra! Till min glädje läste jag att bok nr 2 håller på att skrivas så när den kommer ut ska jag hugga ett exemplar :) Jag rekommenderar den absolut och det är ju lite extra rolig läsning för de som känner till Kristianstad med omnejd.

Jag vet att jag kommer göra min dotter lite extra lycklig i morgon då jag kan visa henne vad jag hittade på internet. Om någon har missat det så älskar min dotter lego och hon köper gärna stora set men bygger dom sällan som dom "ska" vara utan bygger helt efter egen fantasi. Hon älskar djuren som finns med i vissa set och bygger ofta stora klimatzoner för olika sorters djur. Det finns verkligen inget stopp på hennes fantasi och det är så roligt att se. Linneas absoluta favoritdjur är rävar och titta vad jag hittade:

På Klossbutiken.se kan man köpa lösa delar och slipper alltså köpa stora set om det bara är någon enstaka del man vill åt. Sååååå smart! Detta hade jag helt missat förut. Jag hittade detta efter det att Linnea hade gått och lagt sig så jag måste vänta tills i morgon med att visa henne och jag vet att hon kommer bli helt överlycklig! :) Det fanns massor med olika djur och även andra grejer man kan köpa lösa så nu vet jag vad hon kommer vilja köpa i morgon <3

I går började vissa delar av julmaten sina medans det fanns mer av annat så jag gjorde brunsås. Då kunde vi bara värma på potatis & köttbullar och så hade vi svartvinbärsgele till det. Mums! Gott med något annat. Idag frågade jag Linnea vad hon önskade för mat och svaret kom direkt - tacos! Det tackade jag inte nej till så jag handlade grejer och det var ju så underbart gott (som alltid) :o) Nu sitter jag här och försöker komma på något bra som vi kan ha på torsdag när det är nyår. Då vill man ju ändå ha något speciellt. Jag har iiiiiiiiingen aning om vad vi ska äta då. Nå ja - än finns det lite tid att komma på något ;)

Nähä mina vänner. Klockan börjar bli mycket och i morgon ska jag upp "tidigt" så jag får väl snart gå och knyta mig. Idag sov jag nästan till kl 11 och så kan jag ju inte hålla på varenda dag, hehe. Sussa sött så ses vi en annan dag. Pöss & kräm <3

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,

Tyvärr är det många som inte tar det på allvar med att hålla avstånd. Jag är noga och tänker till en extra gång.

nouw.com/densaknadefamiljen
Jopphejjdihejjda
Jopphejjdihejjda,

Ja tyvärr. Bra att du är det! Hoppas att du klarar dig från smittan ❤

nouw.com/jopphejjdihejjda
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Många lever i nån konstig förträngd egen liten bubbla 😔 tom senast igår får jag säga till ett par att hålla avstånd. Dom bara skrattade och flyttade lite på sig 😢
nouw.com/passionbagareokock
Jopphejjdihejjda
Jopphejjdihejjda,

Så otroligt nonchalant och tråkigt bemötande av paret! Det är ju du som gjorde rätt. Tycker det minsta man kan göra är att lyssna och visa respekt när någon är snäll att påminna om restriktionerna om man nu har "glömt bort sig"

nouw.com/jopphejjdihejjda
MariasVardag
MariasVardag,

Det är skrämmande så nonchalanta personer det finns. En vän till mig fick höra av sin mor att om de inte kom och firade jul med övriga familjen ( 15-16 st) så behövde de inte komma sen heller 🤨 hur tänker man?!??!?!?! O deras son har diabetes och de är jätteförsiktiga alltid.

nouw.com/mariasvardag
Jopphejjdihejjda
Jopphejjdihejjda,

Men va?? Menar du allvar?? Alltså hur tänker man där?! Å så hota med en sån grej... Hoppas att de fick en fin jul ändå och att släkten "vaknar upp" och inser allvaret.

nouw.com/jopphejjdihejjda
MariasVardag
MariasVardag,

Ja jag hoppas oxå att det gick bra 🙏🏼 Har inte pratat med henne på ett tag men hörde detta från min mamma.

nouw.com/mariasvardag