Många tomtar på loftet :)

Jag måste ju åter igen konstatera att borta bra med hemma bäst. Jo vi hade jättetrevligt i Värnamo (som alltid) men att vara borta hos släktingar när man själv inte mår tipp topp direkt och när familjens minsting blir tvärdålig helt plötsligt var ju ingen höjdare. Då vill iaf jag vara på hemmaplan. Det blev ett kort och intensivt besök och det knasiga är att vi har så förbaskat trevligt så vi längtar väl tillbaka inom väldigt snar framtid tror jag men nästa gång åker jag inte dit om vi inte är fullt friska. Att det skulle vända för både mig och Linnea så att vi skulle bli så pass mycket sämre kunde vi ju dock inte förutspå. Nå ja - det var iaf väääääääldigt skönt att komma hem igår :)


Eftersom att Linnea inte mår så bra så är det sängläge eller soffläge som gäller för henne så det är tur att vi har många dvd-filmer som hon kan roa sig med. Igår kikade hon på lite Nicke Nyfiken och Dora Utforskaren. Det är väl dom två som är favoriterna här. Tack vare att hon inte orkade rusa runt som vanligt så kunde jag hinna packa upp efter våran bortavisit plus att jag började röjja bort julen. Jag har tagit ner gardinerna i vardagsrummet, tagit bort alla ljusstakar och adventsstjärnor, satt upp de vanliga fönsterlamporna och börjat plocka bort tomtarna. Jisses vad med tomtar vi har då! Det blir ju bara fler å fler varje år för jag kan ju inte låta bli att köpa nån ny varje jul. Det finns ju såååååå många fina så hur ska jag kunna välja?? Det märks ju i alla fall när man ska plocka bort dom att det kanske är dax att börja sålla lite. Fast det får nog i så fall vänta tills nästa jul tror jag för idag ska jag försöka hinna med att få upp nya gardiner i både vardagsrum och kök så slipper det dröjja flera månader innan det kommer upp nya. Hehe. Det har alltså hänt här hemma att jag inte har orkat bry mig om att sätta upp nya gardiner på typ ett helt år. Inte så kul med tomma fönster men jag har väl haft viktigare saker för mig helt enkelt ;) Det är ju alltid en fråga om prioritering och vad man vill göra på den tid man har kvar efter alla andra "måsten" är gjorda. Får väl se vad som hinns med idag och inte.


Jag klev upp innan 08:00 idag för att jag skulle ringa till Vänhem. Inte förrän jag kom fram till telesvar med någon som rabblade öppettiderna slog det mig att det var helg. De öppnar ju 9:30 idag. Suck. Hade ju kunnat få lite sovmorgon idag och det hade ju inte gjort ont med tanke på att jag somnade efter kl 2 inatt, sen fick Linnea en rejäl hostattack vid halv 4-tiden och hostade så pass så att vi fick byta lakan i sängen. Fick sova vidare till 5:30 då jag vaknade av att näsan var totaltäppt. Upp å ta nässpray, dricka lite vatten, ta på lypsyl osv. Sova lite mera tills klockan var 6:45 för då vaknade Linnea till och var lite orolig. Hon drack lite vatten och somnade om medans jag strök henne på pannan. Vid 7:45 ringde larmet. Och då ska man dessutom lägga till att Linnea har sovit väldigt oroligt hela natten pga den höga febern och den elaka hostan. Rolig natt... Tyvärr så har jag ju det problemet att när jag väl har klivit upp så är jag ju pigg och igång, då kan jag väääääldigt sällan gå och lägga mig igen. Hopplös är jag - jag vet ;) Fastnar jag här vid datorn så kan jag ju absolut inte gå & lägga mig igen. Det är ju så lugnt och skönt när alla andra sover så man kan få lite tid för sig själv ibland. Jag njuter! :=) Tror att alla behöver det ibland.


Alltså så står ett besök på vårdcentralen på dagens schema och sedan gardinuppsättning och röjja-bort-julen-pyssel efter det. Tjoho där har vi denna söndagen inrutad å klar. Dax att börja då om jag ska hinna få nått gjort. Puss & Kram på er!

<

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar