Ledig helg=ingen avundsjuka, rena rama cirkusen & håll masken!

Jahapp. Så rusade en till vecka förbi och det är samma visa som alltid - jag ser lika förvirrad ut som alltid och undrar var denna veckan tog vägen?¿ Det är torsdag och denna gången kan jag dock också få längta till fredagen för jag är ledig hela helgen :) Det är ju så att det finns fördelar och nackdelar med alla slags jobb och hur man jobbar. Visst kan det vara en stor fördel med att jobba helg så att man får ledigt på vardagar också men när "alla andra" laddar upp inför ledig helg med massa mys och så ska man själv jobba - då känns det inte så kul. Antar att det är lite avundsjuka som poppar fram. När man själv är ledig hela helgen så finns det ju ingen anledning till att vara avundsjuk utan då har man helt plötsligt förträngt det där. Istället så lägger man glatt ut bilder eller skriver ett inlägg på bloggen/facebook om hur mysigt det är med fredagsmys eller vad man nu har :=) Vända kappan efter vinden? Näääää då :)


Här kommer en liten rapport om vad som har hänt sedan sist:


Lördagen den 9/4 - Jag jobbade till 13:00 och sen åkte jag hem för att gå på cirkus med min lilla höna. Nettan, Tindra Elias och Nettans mamma skulle också med så vi möttes upp där. I pausen kunde man rida ponnyridning, bli fotad med papegojjor och rida på kameler. Linnea valde att bli fotad med papegojjorna och rida kamel.


I måndags hade Fredrik sin första dag på sitt nya jobb. Eller det är praktik först i fyra veckor som förmodligen och förhoppningsvis leder till att han sen får jobb där. Allt lät väldigt bra när han var där på intervju/introduktion och allt verkar hitentills funka väldigt bra så vi hoppas och håller tummarna!! Fredrik verkar glad och nöjd och det är ju huvudsaken :o)


I går skulle det ha varit en ledig dag för mig och barnen, jag hade ledig dag på schemat och barnen hade studiedag. Det blev inte så. Det var dax för planeringsdag med jobbet och det var 8-16 så det blev en heldag på fritids för minstingen. På morgonen när jag skulle lämna henne så ville hon först inte iväg för hon hade ont lite här och lite där och hade den ena sjukdomen efter den andra enligt henne själv. Jag undersökte och konstaterade att det fanns inget att klaga på förutom att hon var lite småsnorig. Shit happens typ. Vi åt frukost och klädde på oss och när alla morgonrutiner var klara så var hon så pigg så pigg och ingen tvekan om att hon skulle till fritids längre. Jag lämnade henne och allt var frid och fröjd. När jag hämtade hem henne så var hon pigg men sen under kvällen så blev hon hängig, blek, varm och lite feberglansig på ögonen. Hon kände väl på sig att det var nått på G i kroppen. Det blev VAB för min del idag och det var ju lite tur i oturen då jag hade megaont i huvudet hela natten och sedan har jag haft ont i huvudet hela dagen. Inte alls kul. Linnea har varit nöjd med soffläge hela dagen och inte haft så mycket energi till nånting. Under kvällen har även en lite halvelak hosta kommit smygandes så vi får väl se hur länge detta varar.


I går på fritids hade Linnea gjort en maskeradmask och idag när hon hade en lite piggare stund så gjorde hon några till. Här kan ni se två av dom:


Denna gjorde hon igår på fritids.

Denna gjorde hon idag.

Det är roligt att hon tycker om att skapa saker och att hon vill göra det helt själv. Hon har fantasi och det är bra! Då kan man ha mycket roligt här i livet :o)


Linnea ville att jag skulle lägga ut bilderna från när hon tappade sin sjunde tand så då får jag väl göra det då :) Det är rätt så mycket snack nu om att ta bilder och lägga ut på nätet eller ej och jag har sagt till Linnea att jag lägger inte ut nått som hon inte vill. Förmodligen har dom pratat om detta i skolan rätt så nyligen (vi har pratat om det här hemma också) för det är rätt så mycket funderingar runt det där nu. Hon får godkänna först och oftast är det faktiskt hon som ber mig lägga ut det hon själv tycker är roliga bilder.


Nu ska jag nog gå och glutta lite på tv innan det är dax för att sova. Ja just det ja - för er som inte har sett den nya svenska serien Springfloden så säger jag bara SE DEN!! Den är så vansinnigt bra och ni bara mååååååste se den! Jag hade missat att det hade börjat en ny serie på tv så det var Jenny som tipsade mig när vi var i Sundsvall. När jag kom hem så kollade jag ikapp på de avsnitten som hade sänts så nu när jag har sett det senaste avsnittet längtar jag desperat efter att nästa avsnitt ska släppas och så håller det på efter varje avsnitt. Grymt bra serie. Många bra skådisar. SE DEN!!


Hoppas att ni får sova gott och att ni får en toppenhelg! Puss på er <3

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar