I survived!

God förmiddag. Ja men det här gick ju bättre än vad jag hade trott. Jag har snart varit hemma i ett dygn och jag har överlevt min första natt hemma. Jag har inte sovit superbra men jag har kunnat sova och det är ju najs. Jag var lite orolig för att ångesten skulle gripa tag i mig så att jag inte skulle kunna somna alls men det gick rätt så fort, från det att jag la huvudet på kudden tills jag snarkade kan det inte ha gått mer än en kvart iaf. Sedan vaknade jag i full panik efter några timmar. Då hade jag drömt något riktigt otäckt och det kändes nästan som att jag inte fick luft så jag satte mig upp och flämtade efter andan men det visade sig att det bara var i drömmen som det var så. Jag kunde andas alldeles utmärkt. Läskigt var det iaf.

Det är ett helt nytt liv som jag ska leva nu. Jag har 8 nya mediciner som jag ska äta varje dag, vissa av dom flera gånger om dagen. Jag ska ta mitt blodsocker 4 ggr om dagen fram tills jag ska till diabetessjuksköterskan på tisdag. Efter det vet jag inte hur det blir men jag skulle kunna tro att det blir samma. Jag ska skriva ner hur mycket jag rör mig och vad jag äter och dricker. Nyttigt dock för då ser man ju svart på vitt hur det ser ut. Nu när jag har bytt livsstil så kommer jag små småningom kunna ta bort några mediciner så det kommer ju inte vara så här tufft resten av mitt liv. Jag ser fram emot att se utvecklingen och framstegen! En utav medicinerna gör mig rätt så kass i magen så jag hoppas att magen vänjer sig eller så får jag se om det går att byta ut den mot något annat. Det är inte bara huvudet som ska vänja sig vid vad som har hänt...

Just nu sitter jag och lyssnar på Chris Kläfford och chillar men jag ska ta och hoppa in i duschen. I dag hade jag nämligen tänkt att jag skulle försöka mig på en (väldigt) lugn och försiktig promenad i närområdet. Jag behöver få frisk luft i lungorna och jag behöver våga ta mig ut. Ja jag ska erkänna att jag är lite nervös inför att "belasta hjärtat" men jag vet att promenader är tillåtet och stärkande på så många sätt. Det är bra för mitt hjärta och för mitt blodsocker (och massa annat med såklart). Om jag har min spray och min dextrosol med mig så ska det nog gå bra. Och som sagt - jag får ju ta det lugnt.

Ha en bra söndag mina vänner! Kram kram <3

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock