Föreläsning, blodtryck, studiebesök och himla massa annat :)

Jaha det blev en ny vecka denna gången oxå. Ja måndagen bjöd inte på så mycket. Det var lektion mellan 9-12 och sen lite plugg på bibblan efter det. Fick en del gjort även om jag blev så enormt trött på slutet så jag fick avbryta tidigare än vad jag hade tänkt. När man sitter och somnar i en datasal som är till för studier så är det dax att ge sig... Hehe.

I tisdags så var det obligatorisk närvaro på skolan mellan kl 10:15-12:00 för då var det föreläsning om Mötesplats Ljungdala. Vissa delar var intressanta och en del var mindre spännande att höra om men det som sänkte betygen på den föreläsningen var att de upprepade sig en väldans massa. Det blev samma sak gång på gång. Synd. För som sagt så var det väldigt nyttigt och bra i övrigt :)

På eftermiddan så hade de andra i klassen data så jag satt med i datasalen men gjorde andra uppgifter. Känns bra att kunna utnyttja tiden när man får en lucka/håltimme så slipper man ju plugga så mycket på kvällarna ist :o)


Idag har vi haft först "vanlig" lektion i vård och omsorg (ja förutom att vi fick använda blodtrycksmanchetter å det brukar man kanske inte använda under en vanlig lektion??), sedan fick vi ha lektion i metodsalen och där fick vi göra lite övningar som har med arbete inom vården att göra, som tex att testköra de olika funktionerna på en sjukhussäng, hjälpa en försvagad/handikappad människa upp ur en stol och lite sånt. Vi använde bara eleverna i klassen som patienter men det är ju sjukt nyttigt att försöka sätta sig in i hur en vårdtagare har det egentligen... Sådant som vi tar för självklart kanske inte alltid är så självklart...

Efter lunch så var det dax för studiebesök på ett äldreboende och då fick vi lite information om några olika hjälpmedel som kan vara bra att ha till vårdtagarna. Alltid bra att kunna lite och att känna till de vanligaste.


Robin har varit hemma från skolan idag för han vaknade med feber, halsont och värk i ena örat. Det fick bli lite alvedon och nässpray. Skönt att de stora barnen är så pass gammla så att de reder ut att vara själva hemma så att jag inte missar jättemycket i skolan. En vanlig lektion går ju oftast att läsa ikapp men studiebesök och praktiska övningar är ju inget som man fixar själv i en handvändning...

I morgon och på fredag är vi fria från lektioner men vi har ju å andra sidan mycket tid för självstudier så den ska jag utnyttja på bästa möjliga sätt. Jag hoppas att Robin orkar med att vara själv hemma under morgondagen med för jag skulle ju verkligen behöva åka till skolan eller bibblan för att kunna fokusera någorlunda. Vi får väl se hur det blir i morgon. Håll tummarna!!


Nej nu är klockan så där mycket igen! Hur går det till? Nä jag måste lära mig att inte tänka "ska bara"... Puss på er. Synes! Sov gott :)

Välj att se det goda i dina medmänniskor så ska du se att de kommer se det goda i dig <3

Gillar

Kommentarer