Header

Kommer sakna att bara få mysa runt om dagarna när jag börjar jobba nästa vecka. Har verkligen trivts med att få känna mig ledig under en längre tid efter tre år på gymnasiet och sommarjobb varje sommar, att inte ha några speciella tider att passa eller stressa över saker som ska göras. Men nu blir det andra bullar! På måndag nästa vecka börjar mitt nya heltidsjobb vilket jag är superglad för och jag hoppas och tror verkligen att jag kommer trivas.

Idag, tisdag, tog mamma och jag det lugnt på morgonen för att käka brunch på Ikea. Efter att ha haft tillgång till riktig hotellfrukost under mitt tidigare jobb är det svårt att inte jämföra bufféerna men jag ska inte klaga, blev till och med lite för mätt haha. Dessutom har jag lyckats gå och bli förkyld nu igen, är ganska bra på det :/ Men förhoppningsvis blir jag frisk snart igen så jag kan njuta av min sista lediga vecka på länge.

TED BAKER, är helt förälskad i den här lilla svarta väskan <333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Lördagskvällen bjöd på en spontan middag på Hjalmars Bar där det serverades Toast Skagen och därefter en ännu mer spontan utgång till Krögers. Där gick det inte att missa det faktum att Djurgårdens IF möter Kalmar FF idag, massor av Djurgårdensupportrar fyllde lokalerna inne på Krögers med sina hejarramsor...

Jag hade verkligen inte tänkt att det skulle bli en sen utekväll men blev så himla taggad på det i alla fall och den blev superlyckad!

Frozen Strawberry Daiquiri <3 Synd bara att man inte låg på stranden och smuttade på den här istället haha.

Likes

Comments

Den här helgen har bjudit på en blandad kompott av aktiviteter så här nedanför kommer några bilder som har dokumenterat det hela!

Jag var alltså på en fyra timmar lång shoppingrunda helt för mig själv haha, har nog aldrig varit så inne i att prova kläder och verkligen försöka hitta något snyggt (fastnade dessutom i telefon i en halvtimme inne i provrummet) men tillslut fick jag med mig ett par over the knee boots eller thigh high boots beroende på vad man vill kalla dem och en svart spetstopp samt en YSL Touche Éclat ljusreflekterande concealer. Supernöjd! <3

På fredagen vankades det tjejkväll med finmiddag och utgång efter det. Vi hade förberett Strawberry daiquiri till fördrink och så lagade vi skaldjursrisotto med jätteräkor och smördegsinbakad choklad med vaniljglass till efterrätt, MUMS!

På lördagen var familjen bortbjuden hela dagen och på söndagen fick jag hoppa in på jobbet så det var ingen vila den här helgen inte!


Fastnade alltså i dettta provrummet i ungefär en timme på grund av telefonsamtal och beslutsångest haha!
Kostymbyxor och svart spetstopp blev outfit-valet för fredagen och utgången ledde oss till Harrys :)
Maten kanske inte blev så nytänkande och färgstark men den var god i alla fall ;)


Det var min helg i bilder! Som sagt så bjöd den på lite allt möjligt men det var kul och jag ser redan fram emot nästa, kanske blir det halloweenfest nästa fredag om det vill sig :)))


Likes

Comments

Känner för att skriva av mig lite... Återigen tycker någon att jag är för tystlåten och jag blir stämplad som BLYG med stora och skamliga bokstäver. Ett vanligt förekommande ord under utvecklingssamtal med lärarna i skolan som alltid ansåg att jag skulle ta för mig mer och inte vara så blyg.

Ordet har fått en negativ klang och att ofta få höra att du är just blyg är nedvärderande och oerhört irriterande. JAG ÄR INTE BLYG! JAG ÄR STOLT INTROVERT och har helt enkelt alltid bara varit ointresserad av att häva ur mig saker. Blyg är ett himla laddat ord för mig. En blyg person betraktas som någon som är rädd, ängslig, nervös och någon som inte har något att säga.

Introvert är ett bredare och mer rättvisande begrepp. "Stämpeln som blyg var inte bra för mig, den fick mig att skämmas för en egenskap som inte alls var dålig" (Adbåge 2017, 38). Jag blir så trött. Att bli kallad blyg gör ju knappast att du blir taggad på att ta för dig mer.

Jag skulle aldrig sätta den stämpeln på mig själv för jag skulle aldrig beskriva mig som blyg, jag känner mig inte blyg utan bara ointresserad av att snacka för snackandets skull. Jag är en lugn person som tänker till innan jag säger något. Däremot skulle familj och vänner kunna kalla mig för det motsatta.

Det är viktigt att vi inte har åsikter om andras personligheter och sätter stämplar åt varandra eftersom vi uppträder olika i olika situationer och ständigt förändras och växer som människor.

Låt din personlighet blomstra och var stolt över den!


PROUD INTROVERT

Need to get this off my chest... Again, someone thinks I'm too silent and I'm stamped as SHY with big and shameful letters. A commonly used word during development talks with the teachers at school who always thought that I should be louder and not so shy.

The word has got a negative sound to it and to often hear that you are shy is depressing and extremely annoying. I'M NOT SHY! I AM PROUDLY INTROVERT and have simply always been uninterested in blatting. Shy is a heavenly charged word for me. A shy person is considered somebody who is afraid, anxious, nervous and someone who has nothing to say.

Introvert is a broader and more fair term. "The stamp as shy was not good for me, it made me feel ashamed of a trait that was not bad at all" (Adbåge 2017, 38). I'm getting so tired. Being called shy hardly makes you excited to be more outgoing.

I would never put that stamp on myself because I would never describe myself as shy, I do not feel shy but simply just uninterested to chat for the sake of chatting. I'm a calm person who thinks before I speak. By contrast, family and friends could call me the opposite.

It is important that we do not have opinions about other people's personalities and stamp each other because we behave differently in different situations and constantly change and grow as humans.

Let your personality blossom and be proud of it!


Likes

Comments

Vad ska du göra efter studenten? En fråga som onekligen har varit den mest förekommande frågan under mitt sista år på gymnasiet.

Tanken var väl att se fram emot ett sabbatsår med jobb, resor och att bara leva livet med kompisarna... Men just nu känns det som att jag genomgår någon slags livskris. Dagarna bara flyger iväg och det är nästan så att man längtar tillbaka till skolans trygghet och dess vardagsrutiner. Samtidigt hade jag aldrig velat gräva ner mig i mer plugg just nu och att äntligen få sova en timme eller två längre på morgonen är helt underbart.

Om en flicka får drömma hade jag just nu suttit på ett plan ner till varmare breddgrader med tjejgänget mot ett livsomvälvande äventyr!

Men jag antar att många av oss nyblivna studenter sitter i samma båt och att livets små pusselbitar så småningom kommer falla på plats.


​REALITY CAUGHT UP

What are you going to do after graduating? A question that has undoubtedly been the most prevalent issue during my last year of high school.

The idea was to look forward to a sabbatical year of work, travel and just having the time of my life with my friends ... But at the moment, it feels like I'm undergoing some kind of life crisis. The days are just flying by and it's almost as if you want to go back to school's safety and its everyday-routines. At the same time, I would have never wanted to dig into more studying right now and to finally being able to sleep for an hour or two longer in the morning is absolutely wonderful.

If a girl can dream, I'd be sitting on a plane right now, down to warmer latitudes with my girlfriends about to experience a life-changing adventure!

But I assume that many of our newly arrived students are in the same boat and that the little puzzle pieces of life will eventually fall into place.

Några bilder från en av livets lyckligaste dagar <3

Some photos from one of the happiest days of my life <3

Likes

Comments