Gravid vecka 24-25

Godmorgon fina ni

Gravid vecka 24-25

Sätter ihop Gravid vecka 24 och 25 eftersom de är så himla lika. Det har inte hänt speciellt mycket mer än att magen fortsätter växa. Bebisen har hittat en ny hobby och sträcka ut hela sig i magen och det gör fruktansvärt ont. Något jag märkt är att jag verkligen har skitont i magen och är öm mestadel av tiden. Jag är väldigt liten i kroppen och har alltid varit det. Min mage var verkligen liten innan jag blev gravid. Så nu när den ska vidgas ut så gör det verkligen ont. Det drar verkligen i skinnet. Livmodern är också öm eftersom bebisen är väldigt aktiv. Han brukar sparka mig och komma åt en del nerver så ibland känns det som man får en rakhöger i ansiktet samtidigt.


Vecka 25

I slutet av vecka 25 så hade jag en tid bokad hos min barnmorska. Vi fick lyssna på bebisens hjärtljud. Han hade just då 133 hjärtslag per minut. Vilket är helt normalt och det kändes skönt. Min mage låg på måttet 21 som är litet men okej. Eftersom detta är första mättningen betyder det inte jättemycket om de inte håller ett visst mått. Bara han sedan följer sin egen växtkurva. Jag skulle gissa på att han blir en liten bebis med tanke på att jag har indiska gener.


En bebis med svenska gener ligger på medelmåttet cirka 3500g som nyfödd. Medan i indien så är medelmåttet 2200g. Bebisarna där blir ofta prematur som det heter. Samtidigt så har jag mer näring och en annan mat här i Sverige som gör att bebisen ändå kanske blir ungefär runt 3000g i alla fall. Bebisen kommer ha svenska och indiska gener så den kan bli normalstor enligt svenska mått också. Man vet aldrig.


Mer än så har jag inte, det händer verkligen inte så mycket under dessa veckor i mitten. Kan säga att jag snart är klar med andra trimestern. Tiden börjar dra ihop sig. Det är ungefär bara 14 veckor kvar tills vi får träffa honom. Det jag är mest förväntansfull på just nu är att få hålla honom i min famn och få se hur han ser ut. Jag har ju ingen aning om vad jag har för gener och hur mina biologiska föräldrar ser ut. Det jag vet är om mig själv och min syster och sen min kille och hans familj såklart.

Hoppas du gillade inlägget. Kram, Athena

#gravidoppdatering #graviduppdatering #gravidmage #graviditet #gravidveckaförvecka #gravidundercorona #gravid #gravid2021 #bebis #ungamammor #ungmamma #livetsomungmamma


Gillar

Kommentarer