Sammanfattning av 2018 - del 3

September

I september började jag ett nytt äventyr. Jag flyttade till Finland för att spela i Pölkky Kuusamo. Vi åkte till Polen efter att jag bara haft några få träningar med laget, vann för övrigt den turneringen. Jag hade ingen vidare tur där för åkte på ett jäkla ryggskott... Inte alls roligt.
Solen sken ofta i september så jag tog vara på dom dagarna och gick skogspromenader i den fina naturen som finns i Kuusamo. Jag mådde så bra här med allting. Visste inte att man kunde ha det såhär bra efter mitt första inte-så-bra år utomlands. Vi hade kickoff och fick sitta på en häst helt själv och jag var verkligen livrädd, haha. Men det gick bra även fast han kände av min rädsla och gjorde lite som han ville...

Oktober

Ligan började så spelade en hel del matcher. Ryggen började bli bättre men som ni vet spökar den fortfarande till och från. Men det är bara att stå ut. Jag fick en riktigt bra start med mitt egna spel i ligan, vilket har hållit i sig. Trivs så himla bra här och älskar verkligen detta lag. Trots en hel del motgångar i skadeväg tror jag verkligen det kommer bli kanon i slutändan.

En kväll fick jag ett meddelande i vår gruppchatt med en bild på norrsken så jag hoppade i skorna och skyndade mig ner till sjön för att titta på det. Det var inte så skarpt som jag hoppats på men det var fortfarande väldigt coolt. Stod och tittade på det ett bra tag minns jag. Naturen är bra häftig ändå.

I mitten av månaden kom mina föräldrar och hälsade på. Vi hade mysiga dagar tillsammans. På min lediga dag lånade vi en bil och tog en utflykt till en nationalpark där vi promenerade och grillade korv. Hur mysigt som helst!

November

Startade på bästa möjliga sätt tillsammans med J. Hade han på besök i fyra dagar och vi gjorde inte speciellt mycket. Det behövdes inte heller. Det var mysigt att bara få vara tillsammans igen.

Hade fotografering utomhus för kalendern vi gjorde. Kallt som satan men värt det för allas bilder blev så fina. Några dagar efter det kom äntligen snön och det blev kallt på riktigt. Snön gjorde det ljusare och det kändes lite lättare att gå upp på morgonen när det inte var helt kolsvart utomhus.

Jag bakade lussebullar för första gången och dom blev riktigt goda. Perfekt timing inför första advent. Pepparkakor och lussebullar till adventsfikat satt fint. Började även kolla på julfilmer och längtade efter julen.

December

Träffade tomten när vi besökte Santa Claus Village. Gick på julmarknad i Budapest när vi var där och spelade match. Insåg att Budapest var väldigt fint och att jag någon gång till åka dit igen. För att uppleva staden och inte för att spela volleyboll, haha.

Vi spelade vår sista match den 19e och den 20e var vi alla på väg hem. Jag kom till Linköping på kvällen och dagen efter åkte vi till Degerfors för att fira jul. Umgicks med familjen, mös med katterna och fick äntligen fira jul tillsammans med J. Den 24e åkte vi till hans familj och firade jul. Det blev en bra jul till slut. Även fast jag var stressade över hur den skulle bli så blev det såklart bra. Som alla sa att den skulle bli.

Detta var sista delen av mitt 2018. Känslomässigt var det ett berg-och dalbane år. Mycket känslor som både gjort mig glad och ledsen. Det har fått mig att inse vad som är viktigt här i livet. Jag har vuxit otroligt mycket som människa och jag har hittat mig själv på ett helt nytt sätt. Volleybollen har gått otroligt bra andra halvåret och jag är faktiskt stolt över hur jag presterat och vad jag åstadkommit so far. Allt detta gör mig spänd på 2019. Jag hoppas på ett lika bra år, om inte bättre. Jag har inte några nyårslöften i år, inte än i alla fall. Och det är faktiskt nytt för mig. Jag brukar alltid ha något men i år blir det nog inga. Det kanske är ett vinnande koncept. Det återstår att se!

Gillar

Kommentarer

Landslagssamling igen

Man blinkar och sen är julen över. Varför går den alltid så fort? Man vill bara stanna tiden och kunna njuta fullt ut. Sätta livet på paus och bara vara med nära och kära. För julen är över och jag är tillbaka till verkligheten. Inte min vanliga vardag i Finland utan pausar det ett tag till. Nu är det landslag som gäller. Förberedelser inför EM-kvalets två sista matcher som spelas i januari. Vi har en kort samling innan nyår, bara fyra dagar, innan vi kör på riktigt i lite mer än en vecka.

Det är lite konstigt att ha landslagssamling såhär på vintern. Nytt för i år. Annars har det alltid varit på sommaren och sen ses man inte på ett år. Det är ändå roligt och skönt att få ett avbrott från det vanliga livet och samlas med detta gäng igen. Även om det bara är för några veckor.

Gillar

Kommentarer

Jul 2018

Mitt julfriande

I år blev det inte riktigt som planerat, som jag nämnt tidigare, så vårt julfirande började en dag tidigare. Vi började med det lilla julbordet på kvällen den 22e och sedan blev det firande den 23e med min familj. Vi åt gula soppan, schnitzel och massa gott från dessertbordet. Vi fick även ett besök utav tomten. Det blev som vanligt julklappsspelet. Jag fick med mig en fin ljuslykta och J fick ett creme bruléeset. När gästerna gått satte vi oss bänkade i soffan för att spela Bingolotto. Jag var den enda som vann någonting, två sverigelotter! Efter fyrans bingo var vi supertrötta allihopa. Därför blev det en ganska tidigt kväll. Vilket nog var bra för igår gick vi upp tidigt. Klockan ringde redan 6.15... Alldeles för tidigt. Gick upp, duschade och gjorde oss i ordning för att hinna äta julfrukost, risgrynsgröt och skinkmacka, med familjen. Därefter öppnade vi julklappar innan J och jag satte oss i bilen för att åka till julfirande nummer två med hans familj. Vi åt julmat, tittade på Kalle anka, Karl-Bertil och öppnade såklart julklappar.

Det blev allt en härlig jul även fast vi flängt runt halva Sverige. Nu blir det två lugna dagar innan det är dags för landslagsläger och tillbaka till verkligheten.

Gillar

Kommentarer