36 (35 + 0)

​Jag längtar bara till nästa möte hos barnmorskan, jag vill veta, jag vill lyssna. Det är så nära nu samtidigt som det känns långt bort! Framför allt vill jag veta mitt SF mått, då det inte hade ökat så mycket som det skulle sist, något som innebär att vi kanske blir skickade på tillväxtultraljud om trenden håller i sig. Men mini verkar har det superbra och bökar på som vanligt, så jag är inte särskilt orolig. 

Den senaste veckan har jag haft en mensvärks liknande smärta, något jag gissar på är förvärkar. Dock inte regelbundna och går ganska snabbt över, men det kan vara all ide att börja packa väskan som ska med till BB! 

Vecka 36: Barnet är nu cirka 45 cm lång, och väger cirka 2,49 kg i början av veckan och cirka 2,76 kg vid veckans slut. Barnet lagrar nu fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till att bli mer buffande knuffar. Du kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden - ibland till och med en hel fot!

Även om barnet har mindre utrymme nu bör du som blivande mamma känna fosterrörelser varje dag. Rörelserna kanske ändrar karaktär, men inte frekvens. En bra rekommendation är att lära känna ert barns rörelsemönster - det gör att du lättare kan notera om något avviker. Lita på din instinkt! Känner du att det är något som känns fel så kontakta sjukvården direkt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229