Vecka 30

Hela förmiddagen har gått åt till att sitta hos barnmorskan och genomföra glykosbelastningen. Alltså kolla om jag har graviditetsdiabetes. Svepte glaset med sockerblandningen med en gång, gjorde stick i fingret, mättes och vägdes. Allt såg bara bra ut och jag var diabetes fri. Fick även lyssna på den vilda bebisens hjärta, som mitt i allt ihop bestämde sig för att vända sig bort från maskinen. Har halkat efter lite på magmåttet men det var inget att bekymra sig för.

Vecka 30: Barnet är nu cirka 36 cm långt från huvud till fot, och det väger cirka 1,43 kg i början av veckan och cirka 1,58 kg vid veckans slut. Barnets kroppsbehåring - lanugohåren - börjar försvinna, även om ett par fjuniga strån kan finnas kvar vid födsel (det försvinner efter några veckor). Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet härdar än mer.

En del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar på mot bäcken botten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229