För inte så längesedan så skrev jag att jag hade bakat dubbelsats sugar cookies. En sats till dopet och för att ha och fika på hemma. Det blev ett par dinosaurier och en hel del hjärtan i olika storlekar. Perfekta att göra nu till alla hjärtans dag!

Detta recept är på engelska och jag har omvandlat det så gott jag har kunnat. Dock har jag upptäckt att det är det är absolut lättast att mäta upp mjöl och socker i måttsatser med cupenheter.

Du behöver

1 cup unsalted butter (225 g)
1 cup granulated sugar
1 teaspoon vanilla extract (1 tsk)
1/2 teaspoon almond extract (1/2 tsk) - kan uteslutas
1 egg
2 teaspoons baking powder (2 tsk)
3 cups all purpose flour

Ugnstemperatur 350 F = 177 grader

Gör såhär: I det här receptet underlättar det att du har bakmått med amerikanska måttenheter och även en bakmaskin.

Börja med att vispa upp det kylskåpskalla smöret i ett par minuter, så det blir krämigt. Tillsätt sockret vispa tills det har gått ihop, därefter tillsätter du dina extrakt - mandel extraktet kan uteslutas. Sedan blandar du i ditt ägg, bakpulver och mjöl.

Vill du ha kakor som håller formen ordentligt så hoppar du över bakpulvret. Ägget kommer göra så kakorna reser sig ändå.

Få nu inte panik att degen är mest smulor. Häll upp på lätt mjölad arbetsyta och knåda ihop degen en stund. Sedan kan du med fördel dela den på hälften och lägga den delen som du inte tänker baka ut först i kylskåp. Kakorna håller formen bättre om dem gjorda på kall deg.

Kavla ut degen, ungefär 0,5 cm tjock, där du sedan stansar eller skär ut dina kakor. Lägg sedan på ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och baka i 6 - 8 minuter. Kakorna flyter inte ut särskilt mycket så dem kan läggas tätt. Kakorna ska inte få färg! När dem blivit lite mörkare i kanterna är dem färdiga.

Kristyren är vanlig pepparkakskristyr, som färgats med geléfärg. Kristyren ska vara i den konsistens att du droppa lite av kristyren och det tar 10 sekunder innan den smälter ihop.

Droppa valfri färg i kristyren och rör ut med tandpetare tills du är nöjd med mönstret. Doppa sedan kakan rakt ner och låt kristyren rinna av något. Låt sedan kakan ligga plant och torka, gärna över natten.

Gillar

Kommentarer

Sweetpeanutbunny
,
jonnasofieh
,
Där är inte många kvar nu 😱nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229