Vi har tagit en himla lång morgon idag. Fast jag strax ska iväg mot jobb har jag fortfarande inte kommit ur pyjamasen! Men det är mysigt och behövligt med sådana dagar med, speciellt när man vet vilket kaos som väntar på arbetet sen.

Svamprisotto, eller risotto över huvud taget är ingenting vi tidigare har gjort här hemma. Kan inte heller minnas att jag har ätit det innan jag beställde in en tapas med det i lördags heller. Men det var hur gott som helst och egentligen ganska enkelt att göra.

Jag utgick ifrån det här receptet men alternerade lite efter tycke.

Du behöver
4 dl risottoris
200 g kantareller
100 g skogschampionjoner
10 g torkade trattkantareller
3 dl vitt vin
1,2 l hönsbuljong
1 scharlottenlök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackad
100 g parmesanost, riven
50 g smör
smör till stekning
salt och peppar

Gör såhär: Svetta riset tillsammans med den torkade svampen och löken i en bred kastrull med smör. Tillsätt vitt vin till riset och låt det koka in. Späd risotton med hönsbuljong, det ska koka lugnt hela tiden och kokningen får inte avta. Det här tar cirka 18 minuter, men läs hur ditt risottoris ska tillagas.

I separat stekpanna, stek resten av svampen i smör. När riset har en krämig konsistens och buljongen är slut - tillsätt smör och riven parmesan. Lägg upp och servera med nystekt svamp.

Gillar

Kommentarer

AngelicaBrexner
,
Va gott det såg ut!! 😋
nouw.com/angelicabrexner
jonnasofieh
,
Det var himla gott! Funkade att värma på när man kom hem utsvulten från jobb med 😁👍nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229