Det här åt vi till kvällsmat igår och det kändes inte bara lyxigt, utan var väldigt gott också. Räkorna lindade i serranoskinka fick vi dock besöka tre butiker innan vi hittade rätt sorts räkor, men det var det värt!

Du behöver
(för två personer)
2 stora sötpotatisar
2 skivor serranoskinka
50 g råa jätteräkor (välj MSC- eller ASC-certifierade)
150 g räkor, kokta
1 näve vattenkrasse, finhackad
1 näve gräslök, finhackad
2 msk naturell yoghurt
1/2 citron, skal och saft
salt och peppar efter tycke

Gör så här: Tvätta potatisarna och baka dem hela med skal i ugnen på 200 grader i 45 minuter eller tills de är mjuka. Skär skinkan i strimlor och vira in jätteräkorna. Ställ dem i ugnen med potatisen i 10 minuter (våra behövde knappt 5 minuter, håll uppsikt!).

Mixa de kokta räkorna med örtkryddorna, yoghurt och citron. Smaka av med salt och peppar. Fyll potatisen med räksalladen och serranoräkorna och toppa med vattenkrasse.

Gillar

Kommentarer

juliamalmgren
,
åh vad gott det ser ut att vara! 😍nouw.com/juliamalmgren
jonnasofieh
,
Det var supergott!nouw.com/jonnasofieh
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229