Granen har fått tacka för sig och jag lyckas på något vis alltid glömma bort hur stort utrymme vi har egentligen, haha! Som om jag inte vet att det inte alltid står en gran där?

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på ett pajrecept ikväll som är en riktig favorit här hemma! All mat som är lätt att göra mycket av (=många matlådor) får stora plus!

Du behöver
Deg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
5 msk vatten
1/2 tsk salt
1 ägg att pensla skalet med

Fyllning:
450 g fryst eller 800 g färsk bladspenat
1 röd eller gul lök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost

Äggstanning:
4 ägg
2 1/2 dl mjölk eller grädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här: Pajskal - skär smöret i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut i en pajform. Stick hål i botten med en gaffel och grädda i fem minuter. Ta ut och pensla uppvispat ägg och grädda sedan i ytterligare tre minuter.
Fyllning - Tina fryst spenat. Hacka och fräs lök och vitlök, tillsätt därefter spenaten. Tärna fetaosten och fördela allt i pajskalet. Äggstanning - Vispa ihop allt till äggstanningen och häll över fyllningen i pajskalet.

Gräddas mitt i ugnen i 30 minuter på 175 grader.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229