Idag blev det snabb och lätt middag då vi båda jobbar eftermiddagspass! Har inte testat det här receptet tidigare med det fick två tummar upp från Viktor.

Du behöver:
4 portioner ris eller annat gryn
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1/2 tsk hel kummin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
ca 500 g nötfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja
2 gula paprikor
2 dl créme fraiche

Gör så här: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn löken i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin i några minuter tills löken börjar få färg. Pressa i vitlök och rör ner tomatpurén och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och låt koka upp.
Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över den i grytan och låt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Servera gulaschen med ris, paprika och créme fraiche och strö över persiljan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229