Måndag, tisdag och även idag har jag mått skumt/dåligt. Huvudet har känts tungt, kroppen har varit fyll av sjukdomskänslor utan att visa några symtom på faktiskt sjukdom och trötthet som inte gått att sova bort. Under gårdagen ringde jag till min barnmorska (som var ledig) och pratade in ett meddelande på hennes svarare, då hon vill ha koll på min huvudvärk.

Under dagen ringde hennes kollega upp, vilket jag missade, och lämnade ett meddelande om att jag skulle kontakta förlossningen om jag fortfarande kände mig dålig och att hon skulle ringa upp mig senare under dagen. Jag knappar in numret till förlossningen och blir bemött utan förtroende. Får höra att jag ska ta en tablett och vila, men om jag gärna vill så får jag komma in och ta ett blodtryck - men det visar nog ingenting.

Något senare blir jag uppringd igen av barnmorskan som vill höra på vilket vis jag mår dåligt och bestämmer att jag ska komma in på MVC dagen där på (idag) och ta lite prover, om jag skulle bli sämre under kvällen så var det förlossningen som gällde. 

Imorse, precis när jag kommer fram till mottagningen, så ringer min barnmorska. Hon säger då att hennes kollega som skulle ta proverna är sjuk, men att hon själv gärna vill titta på mig ändå, men att jag kan behöva vänta. Så min snälla, söta barnmorska klämmer in mig mellan sina egna bokade besök + att hon under tiden försöker lösa kollegans så att de kan komma senare under dagen. 

Mina prover visade ingenting, men om jag inte kände mig bättre så skulle jag ta kontakt med förlossningen och be om att få komma in, nu med stöd av hennes kommentarer i min journal. Jag är fortfarande trött och har känningar i huvudet, men håller tummarna för det kanske bara är en förkylning som spökar (eller tecken på påbörjad förlossning?). 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229