Härligt solskensgul med vit choklad ringlad ovan på, kan det bli bättre? Den blev väldigt uppskattad igår på fika bordet och jag har även ätit en liten skiva idag.

Till ca 12 bitar behöver du:

3 dl strösocker
2 ägg
1/2 g saffran (ett paket)
175 g smör, smält
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Till garnering 

florsocker
25 g vit choklad

Gör så här: 
​Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner saffranet i smöret och tillsätt mjölken. Rör ner det i äggsmeten. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ihop det med äggsmeten, rör till en slät smet. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter, med riven kokos. Häll över smeten i formen. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter, låt den svalna helt innan den stjälps upp på en tallrik.
Pudra över florsocker och ringla vit choklad över kakan. 

Njut!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229