Sällan eller aldrig sammanstrålar våra scheman här hemma. Ofta jobbar vi om varandra och löser av varandra i dörren. Fösta halvåret 2016 hade vi två helger där inte någon av oss jobbade, en i mars och en i juni. För att kylskåpet inte ska gapa tomt och Viktor ska behöva åka iväg till jobb utan matlåda, är vi väldigt noga med att planera. Här kommer mina bästa tips för att få ihop middagarna under veckan!

- Planering är A och O. Att komma på vad man ska äta från dag till dag, är varken kul eller hållbart för vårt arbetsliv. En gång i veckan sätter vi oss och planerar mat för minst en vecka framöver. Maten anpassas mycket efter hur mycket tid och vem som är hemma just den dagen. Det är dessutom lättare att få in nyttig/hälsosam mat om man har planerat sen innan.

- Veckohandling är din bästa vän. Att åka ut och handla allt en gång i veckan är inte bara snällare för din plånbok utan underlättar väldigt mycket under en stressig vecka. Samtidigt som matlistan, skrivs även ner vad som behövs för att tillreda maten eller vad som behövs fyllas på hemma.

- Matlådor är bra! Medvetet gör vi alltid någon extra portion, det blir perfekt att ha med sig i matlådan någon dag senare eller någon kväll då man kommer hem sent. Maträtter som paj, lasagne och grytor är lätt att göra extra av och passar bra i matlådan.

- På internet finns allt. Ibland tar inspirationen slut och man fastnar lätt i samma rutt - särskilt med maten. Tack vare internet finns allt och lite till bara några knapptryck bort finns nya favoritreceptet! Vi använder oss ofta av ICAs recept sida, där man enkelt kan klicka i vilken typ av måltid och huvudingrediens man vill ha, och även vad andra tyckte om receptet.

Det här fungerar himla bra för oss och får veckan att flyta på. Att slippa att tänka ut vad vi ska äta dagligen och behöva stå i affären och undra har varit en sådan befrielse. Det gör att vadagspusslet, åtminstone vårt, har blivit så mycket enklare.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229